Siirry sisältöön
Joku ihminen

Mooooiiiii! Siis tää on niin ärsyttävää ku joskus musta tuntuu et oon laiha tai normaalipainonen mut joskus nään peilissä itseni lihavana. En oikeesti tiiä mitä pitäs tehä, koska en ees tiiä omaa painoani ja ennen kuin joku alkaa miettii et miks en vaan käy vaalla tai mikä onkaan niin mun kotona siinä ei oo vissiin pattereita🫤 En tiiä saako tänne kirjoittaa tätä mut mun paino on jotain [osa tekstistä poistettu] väliltä ja olen noin 160cm. Olen pahoillani nuortennetin aikuiset jos tätä ei saanut kirjoittaa💞 Urheilen kyl viikossa yleensä noin [osa tekstistä poistettu] mut en tiiä onks se tarpeeks ja siis toi liikunta on niinku ihan hikiliikuntaa ja pari tuntii tos on koulun välkkien ja muiden esim kotona liikutun aika. Mietin että auttaisiko [osa tekstistä poistettu]? Tiedän, olen vasta 12 mutta haluaisin hyvän itsetunnon kehooni liittyen. Jos jollakin on jotain vinkkejä ruokailuun tai johonkin saa antaa. Toimiiko muuten esim youtuben [osa tekstistä poistettu] videot?😊 Heippa🩷

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Hei!

Kiitos viestistäsi. Lähes kaikki ihmiset miettivät joskus ulkonäköään, mutta usein ihan turhaa. Jotkut vanhat ihmiset ovat sitä mieltä, että koko touhu on ollut aivan ajan hukkaa ja toivovat, että olisivat sen sijaan keskittyneet elämässään ihan muihin asioihin – niin paljon se on vienyt heidän aikaansa ja täysin turhaan.

Monesti juuri ulkonäkö vaikuttaa siihen ensivaikutelmaan, joka ihmisistä tulee. Mutta kuinka usein tapaamme uusia ihmisiä? Ja onko se oleellista tai tärkeää, mitä he meistä ajattelevat? Vai olisiko tärkeintä se, mitä läheisemme – eli perheenjäsenemme ja ystävämme – meistä ajattelevat.

Olemme heille tärkeitä ja rakkaita, ehkä hyvää seuraa, empaattisia lohduttajia tai hauskoja yhdessä naurajia huolimatta siitä, miltä näytämme. Ei heitä haittaa, jos hiuksemme ovat joskus likaiset tai paidassa on tahra. Vai mitä ajattelet omista ystävistäsi? Mitä asioita heissä arvostat? Mikä saa sinut viihtymään heidän seurassaan? Liittyvätkö ne asiat heidän ulkonäköönsä vai luonteeseensa tai ehkä siihen, miten he sinua kohtelevat?

Voit myös ajatella asiaa oman itsesi kautta. Jos mietit, missä hetkessä olit onnellinen, milloin nauroit tai olit tyytyväinen elämääsi tai menneeseen päivään. Miksi valitsit sen hetken? Liittyikö se kivaan tekemiseen, kauniiseen paikkaan tai hauskaan yhdessä oloon? Vai että olit silloin mielestäsi erityisen nätti ja hyvän näköinen?

Haluan sinun siis pohtivan, mitkä asiat sinulle ovat elämässä niitä tärkeimpiä. Mitä asioita tästä keväästä muistat tulevana syksynä?

Koska kuvavirta somessa ja erilaisissa ohjelmissa on katkeamaton, on hyvä tiedostaa, miten se meihin vaikuttaa. Seuraatko somessa ihmisiä, joiden päivityksistä sinulle tulee hyvä mieli? Vai koetko niitä katsoessasi olevasi jotenkin vääränlainen? Onko siellä riittävästi erilaisuutta vai pelkästään länsimaisen kauneusihanteen mukaisia kehoja ja kasvoja?

Jouduin poistamaan osia viestistäsi ja toivon, että et itsekään mieti painoasi, vaan luottaisit siihen, että kehosi on hyvä juuri tuollaisena kuin on. Voit päin vastoin kiittää sitä joka päivä siitä, kuinka hyvin se palvelee sinua ja sallii sinulle mukavan liikunnan ja pysyy terveenä sekä elinvoimaisena. Tunnut nauttivan liikunnasta, joten toivon että myös syöt riittävästi ja voit kaikin puolin hyvin.

Oikein mukavia, aurinkoisia päiviä sinulle!

Toivottaa
Lasten ja nuorten puhelimen ja chatin päivystäjä

Vastaa aiheeseen: Laihduttaminen yms…

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top