Siirry sisältöön
ååååååååå

mun ongelma on, että haluisin laihduttaa vaikka tiiänkin olevani ihan normipainonen. tuntuu vaan että oisin kauheen läski, ja haluun oikeesti laihuttaa. oon ollu jopa niin typerä että oon joskus jättäny syömättä ruuan ja sitte syön esim koulussa ihan hirveen vhän…ja kotona myös. apua?

:)

Sama ongelma. Toivottavasti joku ossaa neuvoo.
Muuta en osaa sanoo

Sartsu – Verkk@ri

Moikka!

Ootko miettinyt, että mistä tämä johtuu? Ongelman ratkaiseminen alkaa useimmiten siitä, että ensin se täytyy tunnistaa, sitten täytyy löytää se mistä se johtuu ja sen jälkeen korjata se. On hieno homma, että tiedostat ongelman tarpeeksi ajoissa!

Jos olet normaalipainoinen, miksi haluat laihduttaa? Normaalipainoinen terve ihminen on ainakin minun mielestäni kauniimpi kuin alipainoinen melkein pelkkä luuranko… Tosin, ihminen on kauneimmillaan silloin kuin hän on aidosti iloinen ja tyytyväinen itseensä, minkä painoinen onkaan.

Muista, että jokainen ruoka on tärkeä, eikä mitään saa jättää välistä. On silti hyvä, että huolehtii vähän ruoan terveellisyydestä, ja liikunta täytyy muistaa. Mielestäni jokainen ihminen myös ansaitsee ja tarvitsee välillä pienen herkkupäivän, vaikka itselläni se saattaa joskus olla vähän liian usein… :D

Kelpaat varmasti sellaisena ystävillesi, perheellesi ja muille läheisillesi; miksi et siis itsellesi?

Älä stressaa painostasi, tai muuten ulkonäöstäsi, siinä tuskin on mitään vikaa! Nauti täysillä elämän hienoista asioista, ja ole tyytyväinen itsesi hyviin puoliin!

-Sartsu

Pikku Enkeli

Ei kannata alkaa laihduttaan, jos on normaalipainoinen. Itel on sama ongelma, mut päätän et en ala siihe hommaan. ;))

ååååååååå

kiitos =)

jojojo

Voi olla että vertaat itseäsi liikaa muihin ja saat siksi paineita. On aivan mahtavaa että tiedät kuitenkin olevasi normaalipainoinen!:) Se on 1. askel lähemmäs ongelmasi ratkaisemista.

Mieti syitä, miksi koet laihduttamisen niin tärkeänä. Onko se rangaistus jostakin esim. roskaruoan syömisestä tai epäonnistumisista? Oma kokemukseni on että mitä terveellisemmin syöt, sitä tyytyväisempi kuva sinulla tulee kehostasi. Se on totta, jo parin päivän mittaisen ”terveellisen ajanjakson” aikana tuli parempi ja positiivisempi olo. Ihan kuin ”Tästä se kaikki lähtee!” :) Myös muutaman ensimmäisen lenkin jälkeen olo tuntui solakammalta. Onnellisuus näkyy selvästi myös ulospäin.:>

Älä jätä syömättä, paitsi kohtuuton roskaruoka. Olet varmasti miettinyt jo kuinka paljon nälkäinen olo vaikuttaa kykyysi hengata kavereiden kanssa ja tehdä koulu ja harrastusjutut. Lisäksi se altistaa helposti roskaruoan ahmimiselle (minä tiedän):)

Sartsu – Verkk@ri

Moikka!

Sulla on todennäkösesti edessä aika vaikea taival, laihduttamiseen ei nimittäin ole ainakaan vielä keksitty mitään helppoa, nopeaa ja varmaa konstia, vaikka mainos-tv yrittääkin meitä aivopestä sellaiseen uskomaan.. Koulujen alkuun on aika vähän aikaa, ja varmimmin pysyvimmän tuloksen saisit niin, että pikkuhiljaa laihtuisit pitkällä ajalla. Muista, että olet vielä nuori, -kroppasi muokkautuu vielä paljon. Sinun ikäisellesi ei edes suositella oikeastaan laihduttamista. Mutta voit silti vaikuttaa omaan kehoosi, ei tarvitse välttämättä niinkään puhua laihduttamisesta, vaan elämäntapamuutoksesta. Vinkit ovat siis nämä:
1. Syö terveellisesti. Paljon kasviksia ja vihanneksia, vähennä rasvaa ja hiilihydraatteja. Älä jätä niitä kokonaan pois. Syö kohtuullinen määrä (kulutuksesi mukaan). Tunnetkin varmaan ruokaympyrän, lautasmallin ja ruokapyramidin? Syö herkkuja vaikka vain kerran viikossa. Syö tasaisin väliajoin, muista myös aamupala. Voit etsiä vaikka kirjastosta kirjan tai netistä jotain tietoa terveellisestä ruokavaliosta.(muista, älä usko kaikkea ihan sokeasti.
2. Liiku. Onko sulla tai oisko joku kiva liikuntaharrastus? Vai saatko päivän liikunta-annostuksen ulkona kavereitten kanssa pelaillen, kävelylenkillä käyden tai jotenkin muuten? Muista hyötyliikunta, onko koulumatkasi niin lyhyt että voi kävellä/pyöräillä sen? Voisitko joskus käyttää portaita hissin sijaan? On olemassa myös liikntapiirakka, jonka löydät varmasti myös netistä.
3. Älä aloita juomista tai polttamista. En tiedä teetkö kumpaakaan, toivottavasti et. Ne eivät ole hyväksi terveydelle, eikä edistä laihtumista ollenkaan.
4. Muista, että vaikka kilot tai lihavuus vaikuttaa itsetuntoon ja terveyteen, -ne eivät tee sinusta mitenkään huonoa ihmistä. Olet varmasti taitava monessa asiassa, sinusta löytyy paljon kaunista sekä ulkonäössä että luonteessa! Paino ei ole tärkein asia maailmassa. MUISTA NAUTTIA ELÄMÄSTÄ! :)

Tsemppiä!
-Sartsu

wondering

Kokemuksella vinkkaan vain, että älä yritä muuttaa itseäsi, että ihmiset sinusta pitäisivät. Ps. Painoindeksi on tarkoitettu yli 18v. täyttäneille, älä viitsi sellaisia uskoa, olet vasta keskeneräinen ja juuri hyvä noin. Susta kasvaa vielä oikein mahtava ja ihana tyyppi, kunhan jaksat sen aina muistaa.

läski

tiedän että kasvan ja niin edelleen, mutta on mulle terkkarikin suositellut laihduttamista ja se sanoo että mulle voi tulla vaarallisia sairauksia jos en lauihduta:(

Voi ei!!

Musta tuntuu että olen hirveä läskivammainenääliöidiootti!! kukaan ei välitä tuntuu ainaki siltä!!! OoN YRITTÄNY laihduttaa mut ei siit mitää tuu kerran koulussa olit vaa yhen makaronin syötäväks ja ope huss sillälailla.. että!! Ja sano kovalla äänellä että eij haluu et sairastun syömishäiriöön! :( kaikki kuulu ja kyselee kokoa ajn mite menee onks kaikki kyvi ärsyttävää kun ein rohkene kertomaan mitään kenellekkään :(

miten saisin vastauksen sähköpostiini sillä en taid akäydä täällä kovin usein katsomassa vastausta..

Nimetön

Se mistä tingitään ei suinkaan ole normaali ruoka. Olen varma, että jos syö kunnon ateriat hyvää perus ruokaa, ei painon kanssa ole ongelmia, eikä herkuttelukohtauksia tule yhtä paljon. Vaikka saattaa tuntua, että nythetipaikalla, ei laihdu grammaakaan jättämällä esim. kouluruuan väliin, päin vastoin. Kukaan ei jaksa loputtomiin elää nälkäisenä ja sitten kun nälkä menee tietyn rajan yli, kaikki lupaukset rikotaan ja syötyä tulee mitä ekana vastaan ilmaantuu, harvemmin terveellistä ruokaa :(

Eniten herkuissakin vaikuttaa se määrä. Saa nauttia, mutta kohtuudella. Jos tuntuu, että se on vaikeaa, kannattaa ensinnäkin syödä kunnon ruokaa ennen herkuttelun aloittamista. Sitten ottaa esim. karkkia pienen kourallisen ja samaan kouralliseen pari palaa purkkaa. Poistuu karkkivadin ääreltä ja välittömästi kun on saanut viimeisen karkin kourallisesta syötyä ottaa purkan. Makean himo katkeaa. Kannattaa myös miettiä onko se sen arvoista. Jos herkku ei ole AIVAN MAHTAVA onko siitä iloa niin paljon, että sen viitsii syödä??

Jos tapana on napostella esim telkkarin ääressä, voisiko herkut vaihtaa viinirypäleisiin tai vaikka pakaste mansikoihin? Tai vaikka koviin imeskeltäviin pikku pastilleihin, joista riittää koko telkkariohjelman ajaksi?

Mieti aina kahdesti: jos on jano ja kädessäsi on limsapullo.. Joisitko ennemmin vaikka kivennäisvettä? Tai jos limsan himo on todella kova, juo ainakin ensin lasi vettä ja sitten vasta limsalasillinen.

MLL Ylläpito

Tämä on Nuortennetin ylläpidon viesti.

Hei,

Kirjoitit vakavasta asiasta, jonka selvittämiseen tarvitset aikuisen apua. Löytyykö lähipiiristäsi sellaista aikuista, jonka puoleen voisit kääntyä?

Voit myös soittaa Lasten ja nuorten puhelimeen numeroon 116 111, joka on auki arkisin klo 14-20 ja viikonloppuisin klo 17-20 (puhelu on maksuton) tai kirjoittaa Lasten ja nuorten nettiin, josta saat aikuisen vastauksen. Tai käy tutustumassa nuortennetin sivuilta http://www.mll.fi/nuortennetti/ löytyviin ”aikuisen apua” – teksteihin.

Apua

Moi mä tiedän että voisin vähän laihempi olla voiko joku kertoa äkkiä miten pääsen ylipainosta eroon sillain mitä tarkottaa ulkoilu kuinka usein piemempi ruokavalio nopeasti apua

16w

Hei.

Jos on aihetta laihduttaa niin älä kuitenkaan sitten yritä nopeasti pudottaa painoasi. Äläkä ota mitään stressiä sen suhteen, ei oo mitään kiirettä. :) Mä ite oon ollu aina ylipainonen, ja monta kertaa yrittäny laihduttaa siitä asti ku täytin 12. Ja mullakin oli koira, jonka kans kävin lenkillä, mutta eihän se oikein muuttanu mitään, jos sattu mässäilemään aina.
Tee vaikka niin, että joka lenkin jälkeen oot tunnin syömättä mitään, juot vettä vaikka jos tekee mieli napsia heti lenkin jälkeen jotakin(Koska kaloreita palaa vielä n. tunti lenkin jälkeen, näin oon kuullu). Sitte syöt jotain kevyttä vain. Pitää vain olla tiukka itelleen! Ja uskoa itteensä. Vaikka ajatella pitemmän ajan kautta:
Mitä tapahtuu jos nyt mässäilet karkkeja, miltä voisit näyttää kuukauden päästä?
Mitä jos pystyisitki olla sortumatta ja olla ylpee siitä, että osaat laittaa rajat itelles?

Ite vasta viimevuoden puolella päätin, että nyt loppuu. Mut mulla taas oli se, ettei onnistunu kesken vuoden alottaa mitään, vaan ootin uuteenvuoteen ja heti ku kello tuli 00:00 niin tungin sipsipussin josta olin just mässäilly niin roskikseen ja menin nukkumaan. :) Ja päätin, että oon karkki sekä herkkulakossa koko tän vuoden.

Mutta tosiaan, älä tee sellasta nopeaa painonpudotusta, vaan anna itelles aikaa miettiä ja järjestellä asioita päässä järkevästi :) Älä anna toisten vaikuttaa siihen, miten nopeesti sun paino putoaa.

Eppu :3

Ei noin nuoren vielä tarvitse laihdutuksista huolehtia!
Mutta kun olet tuossa iässä, välttämättä tuntuu siltä,
että et ole tyytyväinen itseesi. Tämä tapa aina auttaa minua,
etten osta karkkia tms. En mene oikein useasti kauppaan
vanhempieni seurassa. Jos menen, en mene ainakaan karkkiosastolle
tai muualle, joissa on epäterveellistä ruokaa. Toisinsanoen
välttelet niitä. Älä ajattele ruokaa, ajattele vaikkapa retkeä
ystäväsi kanssa! Voit käydä ystäväsi kanssa lenkillä tai vaikkapa
leikkiä jotain, joka liittyy urheiluun! Se on hauskempaa, jos on kaveri seuranaan :D

Vastaa aiheeseen: Laihduttaminen

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top