Siirry sisältöön
Torkku

Mun vanhemmat pakottaa mua tekemään kaikki työt kotona vaikka mulla on 5 muuta sisarusta. Mun tekis mieli karkaa kotoa. Mitä mä teen?

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Hei!

Ymmärrän, että tilanne harmittaa sinua. Kuulostaahan se epäreilulta. On tärkeää saada asiaan joku ratkaisu, jotta voisit jatkossa asua kotona hyvillä mielin. Olisi hyvä, että jokainen perheenjäsen osallistuisi talon töihin ikänsä ja voimiensa mukaan niin, etteivät ne kasaannut vain joillekin.

Kehotankin, että ehdotat perhepalaveria jollekin illalle tai viikonlopulle, kun olette kaikki kotona. Kerro, että sinulla on sellainen tunne, että joudut tekemään enemmän kotitöitä kuin muut ja haluaisit siihen jonkun tasapuolisen systeemin.

Voisiko kaikki yhteiset kotityöt laittaa listalle tai taulukkoon ja merkata, kuka tekee niitä milloinkin? Sillä tavalla ne jakaantuisivat tasaisesti ja jokainen kantaisi kortensa kekoon, mutta ehtisi tekemään iltaisin muutakin. Mitä ajattelet? Osaisitko tehdä vaikka valmiiksi tällaisen ehdotelman, jota voitte sitten palaverissa yhdessä muokkailla?

Toivottavasti saatte sovun aikaiseksi ja suunnittelette päivittäiset ja viikoittaiset työt niin, että kukaan ei rasitu niistä liikaa, mutta kaikki hommat tulee tehtyä.

Miten kotityöt on muilla jaettu? Haluaisiko joku kertoa?

Jos haluat vielä jutella asiasta lisää tai tilanteeseen ei tule muutosta, niin voit aina soittaa meille numeroon 116 111 tai tulla chattiin juttelemaan. Palvelumme ovat maksuttomia ja täysin anonyymejä.

Mukavaa syksyn jatkoa!
Terveisin
Lasten ja nuorten puhelimen ja chatin päivystäjä

Vastaa aiheeseen: Laiskat

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top