Siirry sisältöön
Yliajattelija

Moikka! Oon 16-vuotias (täytän kohta 17) tyttö. Mun menkat muuttui syömishäiriön myötä epäsäännöllisiksi. Oon nyt siis parantunut siitä syömishäiriöstä, mutta parantumisen aikana ja sen jälkeen mun kuukautiset on loppunut kokonaan. Viimeisen puolen vuoden aikana on tullut yhdet menkat ja nekään ei olleet normaalit. Mahdollisuutta raskauteen ei ole, paino on normaali eikä sen nousu ole ollut mitenkään äkillistä, joten mitään sellaista syytä mikä selittäisi tilanteen ei tule mieleen. Osaako joku samaistua tai neuvoa jotenkin?

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Moi!

Kiitos viestistäsi ja hienoa, että päätit kirjoittaa sinua pohdituttavasta asiasta tänne.

Ensinäkin, todella upeaa kuulla, että olet parantunut syömishäiriöstä! Tosiaan kuukautiset voivat jäädä pois tai muuttua epäsäännöllisiksi syömishäiriön myötä. Voi olla, että niiden palautumisessa parantumisen jälkeen voi mennä jonkun aikaa, mutta en osaa valitettavasti tästä sanoa sen enempää, sillä en ole terveydenhuollon ammattilainen.

On ymmärrettävää, että asia mietityttää sinua ja kannustaisinkin sinua kääntymään asiassa terveydenhuollon ammattilaisen puoleen. Ammattilainen osaa varmasti kertoa asiasta enemmän ja mahdollisesti kertominen voisi tuoda mielenrauhaa myös sinulle. Jos jokin asia vaivaa mieltä, niin silloin sen kanssa ei kannatakaan jäädä yksin.

Jos joskus haluat jutella nimettömästi mieltä painavista asioista tai kaipaat ihan vain juttuseuraa, niin tiesithän, että meille voi myös soittaa ilmaiseen Lasten ja nuorten puhelimeen (p. 116 111). Meillä on myös chat ja nettikirjepalvelu. Yhteydenottoihin vastaavat vapaaehtoiset päivystäjät ja kaikki keskustelut ovat täysin luottamuksellisia. https://www.nuortennetti.fi/apua-ja-tukea/lasten-ja-nuorten-puhelin/

Toivottavasti pääset myös terveydenhuollon ammattilaisen kanssa juttelemaan!

Mukavaa kesää toivottaen,
Lasten ja nuorten puhelimen ja chatin päivystäjä

Vastaa aiheeseen: Lapsettomuus?

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top