Siirry sisältöön
Joku

Lasketaaks tää seksuaaliseksi häirinnäksi tai miksi sitä ikinä kuulukaan kutsuu. Mul siis oli kutos luokal yks sellane puutyö ope se aina kosetteil nikku tyttöjen käsiä aina ku sillä oli mahdollisuus ja se teki sitä myös joillekki hiljasemmille pojille. Kerran se tuli niiku auttaa mua ja se Alko nojailee sillee ihan sikana lähelle ja ku se lähti nii se veti sen käden mun alaselästä sille tosi lähentelevästi mua vieläki ällöttää se. Mua ärsyttää ihan sikana Koska kaikki tytöt jotka on puhunu tästä opettajasta mun kuullen niil kaikilla on joku oma kauhee kokemus siitä muaki on jääny ihan sikana ahdistamaan tää. Just ennen ku kesäloma Alko nii kaks tyttöö lähti kertoo rehtorille Koska se oli kai pyytänyt toista niist tytöistä kävelee sen eteen ja ne molemmat huomasin et se katto sen pehvaa… mut joo se rehtori oli sanonu et hyvä et kerroitte meille me katotaan mitä voidaan tehä ja mitään ei oo kai tapahtunut. Tää ei myöskään oo eka kerta ku joku on menny valittaa rehtorille täst tyypist.

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Hei!

Kiitos viestistäsi ja hyvä, kun rohkeasti kirjoitit kokemuksestasi tänne. Ikävä kuulla, että olet joutunut epämiellyttäviin tilanteisiin tämän kyseisen opettajan kanssa. Samoin on ikävää kuulla, että myös muilla on ollut tällaisia kokemuksia.

Aina on oikeus sanoa, jos jonkun ihmisen läheisyys, koskettaminen tai jonkinlainen muu käytös tuntuu epämukavalta. On kuitenkin ymmärrettävää, että joskus tällaisissa tilanteissa ei välttämättä uskalla tai pysty sanomaan mitään. Joskus tilanteet voivat olla ohi niin nopeasti, ettei ehdi sanoa mitään, mutta jälkikäteen tilanne jää mielen päälle.

Seksuaalinen häirintä on ei-toivottua seksuaalissävytteistä käytöstä, jota voi esiintyä esimerkiksi koskettamisen, kommenttien tai katsomien muodossa. Kukaan ei saa tehdä sinulle epämukavaa oloa esimerkiksi koskettamalla tai katsomalla. Lisää seksuaalisesta häirinnästä voi lukea täältä: https://www.nuortennetti.fi/seksuaalisuus/seksuaalinen-hairinta-ja-vakivalta/

Nämä kaksi tyttöä ovat toimineet hienosti ja esimerkillisesti, kun ovat menneet kertomaan rehtorille opettajan häiritsevästä käytöksestä. Ikävä kuitenkin kuulla, että se ei ole tuonut muutosta, vaikka asiasta ollaan useampaan otteeseen valitettu. Aina on kuitenkin hyvä mennä kertomaan uudelleen, jos muutosta ei tapahdu, joko uudestaan rehtorille tai sitten jollekin toiselle luotettavalle aikuiselle. Aikuisten tulee huolehtia siitä, että lapsilla ja nuorilla on turvallinen olo.

Ymmärrän, että asia on jäänyt sinua ahdistamaan ja onkin tosi tärkeää, ettet ole jäänyt asiaa yksin miettimään, vaan kirjoitit tänne. Haluaisin kannustaa sinua puhumaan tästä myös jollekin omalle läheiselle aikuiselle, kenelle puhuminen tuntuu hyvältä ja turvalliselta. On tärkeää, että myös joku oma aikuinen tietää asiasta, niin hän osaa tarvittaessa olla tukenasi.

Kesäloman jälkeen asiasta voi mennä juttelemaan myös omalla koululla esimeriksi opettajan, terveydenhoitajan tai kuraattorin kanssa – kenen tahansa sellaisen työntekijän kanssa, jolle sinusta tuntuu hyvältä ja turvalliselta jutella. Vaikka olisitkin nyt eri koulussa, niin näistä kokemuksista on silti hyvä puhua jollekin.

Meillä Nuortennetissä on myös ilmainen Lasten ja nuorten puhelin (p. 116 111) sekä chat ja nettikirjepalvelu. Palveluissamme pystyt anonyymisti juttelemaan ihan mistä aiheesta tahansa. https://www.nuortennetti.fi/apua-ja-tukea/lasten-ja-nuorten-puhelin/

Ethän jatkossakaan jää yksin vaikeiden tilanteiden kanssa!

Hyvää kesää toivottelee,
Lasten ja nuorten puhelimen ja chatin päivystäjä

Vastaa aiheeseen: Lasketaaks tää seksuaaliseksi häirinnäksk

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top