Siirry sisältöön
tuleva muusikko

moi! tää kesä ei oo ehkä alkanu parhaiten. tein tuolla apuu-chatissä aikuisen kanssa ilmoituksen kahdesti, kahdesta eri asiasta. ensimmäinen ilmoitus on turha koska asiat ei ookkaan niin kun ne oli kotona enään. ja nyt oon vaan vihan ittelleni asiasta et tein turhaan ilmotuksen. [Osa viestistä poistettu]

mulla on varattu aika kun mennään äidin kanssa tapaamiseen. äiti oli soittanu mulle sinä päivänä kun ne kerto asioista äidille ja sano et meiän pitäis puhua. no eipä oo tullu puhuttuu vaikka täällä äidillä oon ollut.

haluun kysyy et pystyykö joku samaistuu? saatte kertoo jos teistä on tehty ilmoitus ja ei oo väliä mikä on aihe mutta saa tulla kertoo.
ja vika juttu onko kellään hajua mitä tehdään sielä tapaamisessa ja mitä sen jälkeen saattaa tapahtua?
hyvää päivän jatkoa teille kaikille😁💖☀️

P.s saatan vaihtaa nimeni jossain vaiheessa. tää ei varmaan kiinnosta ketään tai oo mitään tärkeetä oikeestaan mut tulipahan sekin sanottuu.

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Hei ”tuleva muusikko”!

Kiitos viestistäsi ja rohkeudestasi kertoa siitä, miten voit tällä hetkellä ja minkälaisia ajatuksia sinulla on mielen päällä.

Kirjoitit, että olet yhdessä Apuu-chatin aikuisen kanssa tehnyt kaksi lastensuojeluilmoitusta, josta toisen koet olleen nyt turha koska tilanne muuttunut kotona ja olet asiasta nyt itsellesi vihainen. Kurja kuulla, että olet vihainen itsellesi ilmoituksen tekemisestä. Haluan kuitenkin kertoa sinulle, että olet toiminut tilanteessa täysin oikein. Vaikka asiat ovat nyt muuttuneet, ymmärtääkseni parempaan päin, oli ilmoitus varmasti silloin aiheellinen. Ilmoituksia ei voi tehdä liikaa, ja vastuu toimenpiteistä on aina lastensuojelulla, jotka arvioivat ilmoitukset, joten parempi yksi liikaa kuin yksi liian vähän! Mielestäni olet rohkea, kun olet lähtenyt hakemaan apua tilanteeseesi.

Ikävää, että äitisi sanomisesta huolimatta ei jutellut asiasta kanssasi. Miten hän otti tiedon ilmoituksesta ja millaiset välit teillä on ollut tänä aikana? Olisiko sinun mahdollista itse ottaa asia puheeksi äitisi kanssa ennen tapaamista?

Kyselit myös, mitä tapaamisessa tehdään ja mitä sen jälkeen tapahtuu. Sosiaalityöntekijä haluaa kuulla sinua ja muita asiaan liittyviä henkilöitä ilmoitukseen liittyen, jonka perusteella mietitään yhteisesti mitä toimenpiteitä ilmoituksesta seuraa. Tapaamisessa kannattaa olla rehellinen ja kertoa asiat niin kuin ne itse kokee, jotta saa juuri sen avun, jonka kokee tarvitsevansa. En valitettavasti osaa sanoa mitä tapaamisen jälkeen tapahtuu, mutta kaikki päätökset tehdään aina lapsen, eli sinun parasta ajatellen.

Kirjoitit myös, että voit huonosti tällä hetkellä, mikä on johtanut itsetuhoisuuteen. Tästä herää minulla huoli sinusta. Kannustan sinua myös tässä tulevassa tapaamisessa kertomaan rehellisesti voinnistasi. Oletko jollekin turvalliselle aikuiselle kertonut itsetuhoisuudestasi tai voinnistasi ylipäätään?

Omasta voinnista ei ole aina helppo jutella, ja oletkin hienosti hakenut apua chattailemalla Apuu chatissa, josta oletkin jo saanut apua ilmoituksen tekemiseen. Välillä on helpompi aloittaa avun hakeminen juttelemalla nimettömästi jonkun turvallisen aikuisen kanssa. Joten jos haluat, olet myös tervetullut soittamaan meille Lasten ja nuorten puhelimeen (116 111). Voit myös kirjoitella chattiin tai kirjoittaa nettikirjeen, johon saat vastauksen noin viikossa.

Uskon, että kaikki kääntyy parhain päin. Olet rohkeasti jo ottanut monta askelta kohti parempaa oloa, jatka näin!

Lämpimin terveisin,
Lasten ja nuorten puhelimen ja chatin päivystäjä

Vastaa aiheeseen: lastensuojeluilmotus

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top