Siirry sisältöön
liskon omistaja

Mun lisko (kameleontti) taitaa olla kuolemassa. Tänään kun tulin koulusta, se käyttäytyi ihan normaalisti. Tuntia myöhemmin, se kuitenkin alkoi yhtäkkiä sähistä ja ravistella päätään. Sitten se jähmettyi ihan kuin olisi mennyt nukkumaan, ja sulki silmänsä. Sen terrassa on sellainen ”puu” eli pitkävartinen pieni pensas jossa se oli, ja se putosi sieltä alas.
Se makasi liikkumatta maassa ainakin neljä tuntia, ja luulin jo että se on kuollut. Sitten päätin, että siirrän sen käsin parempaan paikkaan, koska se makasi siellä terran pohjalla aika huonossa paikkaa, jossa se oli aika käpertyneenä kasaan. Kuitenkin heti kun nostin sen, se alkoikin taas liikkua. Nyt se vaikuttaa olevan jokseenkin kunnossa.
Mua kuitenkin pelottaa, että se kuolisi lähipäivinä. Kuulin jo mun vanhempien suunnittelevan minne se viedään kun se kuolee. Tänään mua pelotti ihan hirveesti kun luulin sen jo kuolleen, ja itkinkin aika paljon. En halua, että se kuolee.

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Hei!

Kiitos, kun laitoit viestiä!

Onpa ikävä kuulla, että kameleonttisi on oireillut ja pelkäät, että se saattaisi kuolla. Ymmärrän hyvin, että tilanne on säikäyttänyt ja saanut sinut itkemään. Lemmikeistä tulee usein tärkeitä ja niiden menettäminen voi tuntua tosi pahalta.

Toivottavasti kameleonttisi tulisi vielä takaisin voimiinsa ja saisit nauttia sen seurasta vielä pitkään. Lemmikin kuolema voi kuitenkin joskus tulla eteen ja se voi tuoda mukanaan esimerkiksi surua ja ikävää. Silloin onkin tärkeää, että voi antaa kaikkien tunteiden tulla ja itkeä silloin, kun itkettää. Joskus voi alkuun tuntua, että suru ja ikävä eivät meinaa millään mennä pois, mutta usein ajan kanssa ne alkavat hiljalleen helpottaa. Jossakin vaiheessa huomaa, että pystyy muistelemaan mukavia hetkiä lemmikkinsä kanssa ilman, että ikävä ja kyyneleet nousevat pintaan.

Oli sitten kyseessä huoli lemmikin voinnista tai eteen tullut lemmikin kuolema, on tärkeää, ettei jää yksin. Omista huolistaan on tärkeää kertoa aina jollekin luotettavalle ja turvalliselle aikuiselle. Luuletko, että voisit puhua huolestasi esimerkiksi vanhempiesi kanssa? Kun on surua ja huolta, niin on tärkeää, että joku voisi silloin kuunnella ja lohduttaa.

Jos kaipaat kuuntelijaa ja juttuseuraa, niin meille voi soittaa myös ilmaiseen Lasten ja nuorten puhelimeen (p. 116 111), tulla chattiin juttelemaan tai kirjoittaa nettikirjeen. https://www.nuortennetti.fi/apua-ja-tukea/lasten-ja-nuorten-puhelin/

Halauksin,
Lasten ja nuorten puhelimen ja chatin päivystäjä

Hopeakuu :3

[osa tekstistä poistettu]
Siis kuoleminen on luonnollista. Se on täysin tavallista, ja tapahtuu kaikille, ja lemmikeille vielä nopeammin. Suosittelen sinua vain hyväksymään sen, että elämässä ei kaikki mene aina kuin tahtoo. Tsemppiä.

Vastaa aiheeseen: Lemmikin (lähestyvä) kuolema

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top