Siirry sisältöön
Vihainen

Tiedän, että n.13-18 välillä alkaa ajattelemaan aika negatiivisesti, koska varttuu, mutta minä 14 vuotias kohta 15 käyttäydyn erittäin väkivaltaisella tavalla muita kohtaan ja puran aika useasti kiukkuani muihin ihmisiin, mutta koulussa olen ujo. En uskalla puhua kovaan ääneen enkä mennä juttelemaan muille. Äiti ja toinen pikkuvejistäni on alkanut sanoa, että ala hakea hoitoa ja alan itkeä. En uskalla puhua tästä kellekkään ja äitini on alkanut miettiä riippuisiko se kuukautisten tulosta, mutta kiukkuni on tullut enne ja kuukautisten jälkeen. Kaveri porukassa olen huomannut jääväni yksinäiseksi ja kasvatusohjaajalta olen kuullut kaverieni sanovan, että minulle on jotenkin vaikea sanoa asioita tai jotenkin tuohon suuntaan viittaavaa. Eli pitäisikö minun alkaa hankkia hoitoa vai mitä pitäisi tehdä? En uskalla edelleenkään puhua kenenkään kanssa suullisesti

MLL ylläpito

Hei,

Hyvä, että otit yhteyttä meihin, olit tosi rohkea. Kirjoitit tärkeästä asiasta, jonka selvittämiseen olisi hyvä saada aikuisen apua. Hienoa, että äitisi tietää tilanteestasi. On mahdollista, että mielialavaihtelut kuuluvat normaaliin murrosiän oireiluun, mutta silti sinun ei tarvitse jäädä yksin olosi kanssa. Osaatko kerto, millaisissa tilanteissa sinulle tulee sellainen olo, että turvaudut väkivaltaan? Tuleeko teille esim. sanaharkkaa kotona äidin tai pikkuveljien kanssa? Vai onko koulussa tai vapaa-ajalla mahdollisesti tapahtunut jotain, mikä painaa mieltäsi? Jos tavoitat jotain, mikä painaa mieltäsi, olisiko sinun mahdollista kertoa siitä äidillesi? Erilaiset tunteet kuuluvat elämään ja niiden kanssa on mahdollista oppie elämään ja toisaalta purkaa niitä rakentavasti. Äitisi on ehdottanut, että hakisit apua itsellesi, mutta ajattelen, että myös hän voi olla tukemassa sinua ja hakemassa apua sinun kanssasi. Ymmärrän hyvin, että puhuminen omasta olosta voi tuntua jännittävälle, mutta sitä kautta sinun on mahdollista saada tukea itsellesi.

Kouluissa ja oppilaitoksissa tällaisia tilanteita varten on myös esimerkiksi kouluterveydenhoitaja tai koulukuraattori, jotka osaavat ja haluavat auttaa. Sinua lähellä olevista auttavista tahoista löydät lisätietoa Nuortennetin Mistä apua? –osiosta (www.mll.fi/nuortennetti/mista_apua).

Voit myös soittaa meille Lasten ja nuorten puhelimeen numeroon 116 111, joka on auki arkisin klo 14-20 ja viikonloppuisin klo 17-20 (puhelu on maksuton ja luottamuksellinen) tai kirjoittaa MLL:n Lasten ja nuorten nettikirjepalveluun (www.mll.fi/nuortennetti). Saat kirjeeseesi henkilökohtaisen vastauksen luotettavalta aikuiselta. Voit myös chatata kanssamme ma-ke klo 17-20.

Kannustan sinua pyytämään apua itsellesi, sillä se helpottaa oloasi. Olet ottanut nyt ensimmäisen askeleen kohti helpompaa oloa, joten uskallathan ottaa seuraavankin! Tsemppiä kovasti!

Vastaa aiheeseen: Liian väkivaltainen

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top