Siirry sisältöön
Moi

Musta tuntuu et saan rangaistuksii iha turhasta esim. Koulusta myöhästyminen 3pv arestia ja tällästä. Oon nyt kuukauden arestissa siitä et jäin kiinni juomisesta mut sillee mä vaan aina jatkan sitä et meen tekee niit tyhmyyksii uuestaa. Mä en jaksa enää ees olla kotona ja joskus tekis vaa mieli mennä pois täältä ku kaikki muut kaverit voi olla. Mul on ollu näit aresteja iha reilu melkee 2kk putkeen ja alkaa vähä ärsyttää. Mun vanhemmat ei ees tullu puhuu mulle mistään niistä asioista vaa ne raivoo vaa mulle. Kerran ku mä olin jääny kiinni yhest jutust nii mun iskä tuli vaa riuhtoo mun kaikki ”älylaitteet” pois etten vois mennä puhuu kellekkää eikä se ees tullu puhuu mulle.

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Hei,

Kiitos viestistäsi! Kerroit, että saat rangaistuksia usein aiheista, jotka tuntuvat turhilta. Tällä hetkellä olet juomisen takia kuukauden arestissa.

Se voi olla tosi kurja tunne, jos vanhempi vain raivoaa, eikä pysty puhumaan asioista. Joskus siellä raivon ja huutamisen takana voi vanhemmallakin olla esimerkiksi säikähdystä, huolta ja pelkoa. Usein vanhemmat haluavat ajatella lapsensa hyvinvointia ja turvallisuutta asettamalla rajoja, mutta joskus ne rajat voivat tuntua itsestä kohtuuttomilta.

Sinulla on kuitenkin myös oikeus siihen, että tulet kuulluksi ja saat kertoa mielipiteesi. Tärkeää olisikin, että saisitte käytyä tapahtuneet asiat läpi vanhempiesi kanssa rauhassa. On tärkeää, että yhteisistä säännöistä ja rajoista voidaan keskustella yhdessä. Tuleeko sinulle esimerkiksi mieleen sellaisia asioita, joita toivoisit vanhemmiltasi tai haluaisit heidän tietävän?

Joskus voi olla myös helpompi puhua jollekin oman perheen ulkopuoliselle vanhemmalle omasta tilanteestaan. Miltä sinusta tuntuisi kertoa ajatuksiasi esimerkiksi opettajallesi tai koulukuraattorille?

Minulla heräsi myös huoli, kun kerroit, kuinka menet tekemään ”tyhmyyksiä” aina uudelleen. Mitä ajattelet, mikä vie sinua uudelleen noihin tilanteisiin? Millaisia tunteita ja ajatuksia sinulla usein on niiden jälkeen?

Jos haluat purkaa ajatuksiasi anonyymisti, voit aina soittaa myös meidän ilmaiseen Lasten ja nuorten puhelimeen (p. 116 111), tulla juttelemaan chattiin tai kirjoittaa nettikirjeen. Palvelumme ovat aina luottamuksellisia ja voit jutella ihan mistä tahansa. https://www.nuortennetti.fi/apua-ja-tukea/lasten-ja-nuorten-puhelin/

Lämpimin terveisin,
Lasten ja nuorten puhelimen ja chatin päivystäjä

Vastaa aiheeseen: Liikaa ranagistuksia

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top