Siirry sisältöön
://

Erillaisia vinkkejä ahdistuksen lopettamiseen?alkaa usein ahdistaa isoissa ihmisjoukoissa melko pienessä tilassa…koitan lopettaa/lopetin [osa tekstistä poistettu]..mutta pakottava on tunne jatkaa sitä..miten sais tän halun pois?

://

helppii….kamala fiilis..en halua sortua taas…fiilis o ollu jo 4-6 pv…en tiijä kauan kestän enää ilman…

MLL Ylläpito

Hei!

Voih, toivottavasti olet jaksanut sinnitellä ja pystynyt olemaan sortumatta!! Kuulostaa kyllä siltä, että nyt tarvitset keinoja purkaa tunteitasi muulla, kuin vahingollisella tavalla. Ja uskon, että saatat tarvita siihen ja jaksamiseen myös ulkopuolista apua. Sinun ei tarvitse kestää ja jaksaa yksin. Apua ja tukea on saatavilla, kun sitä vain rohkenee pyytää. Ehkä olet jo saanutkin apua?

Mitkä asiat tuovat sinulle elämässä iloa? Milloin sinua ei ahdista? Silloin, kun ahdistus iskee ja tekee mieli vahingoittaa itseä, voisitko yrittää kääntää ajatukset näihin iloa tuottaviin asioihin ja saada niistä voimaa? Ahdistuskohtauksen yhteydessä joitain auttaa myös se, että yrittää saada hengityksen rauhoittumaan/tasoittumaan, siihen keskittyen ja vaikka jotain hyvää mantraa päässään hokien, kuten ”kaikki on hyvin, ei ole mitään hätää, olen turvassa…”. En tiedä, toimisiko tuollainen sinun kohdallasi, mutta voit ehkä kokeilla.

Olisi hyvä, jos et ainakaan välttelisi tilanteita, joissa usein ahdistut, koska silloin ahdistus alkaa hallita elämääsi. Ehkä koet niin jo käyneen, mutta tiedätkö mitä – voit ottaa vallan takaisin itsellesi! Siihen tarvitaan päättäväisyyttä, kärsivällisyyttä, tahtoa ja taistelua, sekä sitä apua ja tukea. Sinulla on oikeus nauttia elämästäsi ja elää ilman ahdistusta. Moni nuori ja aikuinenkin on samassa tilanteessa kanssasi ja yhtä moni on myös selvinnyt ahdistuksesta ja pahasta olosta.

Millä keinoin olet tähän asti pystynyt pitämään pintasi tuon huonon tavan suhteen? Oletko ehkä keksinyt joitain muita keinoja, joilla purat pahaa oloa? Joitain ihmisiä auttaa tunteista ja ajatuksista kirjoittaminen. Joillain läheiselle soittaminen tai läheisen seuraan hakeutuminen. Joku, mikä saa huomiosi pois pahasta olosta tai auttaa tuomaan sen ulos hyvällä, ei vahingollisella, tavalla.

Entäpä läheisesi – onko kukaan sellainen ihminen, kenen puoleen voisit kääntyä ja kertoa olostasi rehellisesti? Olet saattanut niin jo tehdäkin, ja jos olet, niin kannustan sinua kääntymään hänen puoleensa jatkossakin. Myös ammattiapua on saatavilla. Onko koulussasi terveydenhoitajaa tai koulukuraattoria, joita voisit lähestyä? He haluavat ja osaavat auttaa sinua.

Toivon niin paljon, että jaksaisit vielä sinnitellä ja löytäisit itsestäsi voimaa jaksaa pitää itsestäsi hyvää huolta! Ja muista, että yksin ei tarvitse pärjätä!

Vastaa aiheeseen: lopettaminen

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top