Siirry sisältöön
Kaipaanapua

Heippa! Oon siis 16v tyttö ja mulla todettiin 9lk lievä sosiaalisten tilanteiden pelko. Se ilmenee niin että mua jännittää/ahdistaa hirmuisesti esitelmät, tunnilla vastaaminen, ruokailu ja tilanteet missä on paljon ihmisiä ympärillä esim. Auditoriossa tai juhlasalissa istuminen.
Mua ahistaa nyt se että tuunko pärjäämään lukiossa? Vai ahdistunko vielä enemmän? Mua kumminkin hirvittää ajatus että jättäisin lukion kesken… mutta ahdistaa vaan niin kauheasti.
Oon puhunut mun vanhemmille ja ne kyllä tukee mua. Mutta haluisin vaan kysyä jos joku lukiolainen tätä lukee että onko lukiossa pakko pitää esitelmiä? Saako tunneilla olla hiljaa vai kyseeleekö opettajat yhtäkkiä kysymyksiä? Se saa mut ahdistumaan tosi paljon.. Ja varsinki ääneen lukeminen ja järjestyksessä vastaaminen…

lukiolainen

Lukiossa ei pidetä paljon esitelmiä(ainakaan meidän lukiossa), koska meillä on välillä ryhmäkootkin niin suuria että ei kerettäs sitten muuta tehä. Ja yleensä jos meillä on jokin eaitelnä sen saa tehdä parin kanssa ja meillä on myös joillain opettajilla niin, että sen esitelmän voi pitää pelkälle opettajalle(hyvä mulle koska mulla on kait lievä ahdistushäiriö). Meillä myös yleensä tunneilla kysytään niiltä jotka viittaa ja jos kukaan ei viittaa niin aillon opettaja saattaa kysyä että tiedätkö sinä tai vastaavaa
Ja itekkin olen vaan suurimman osan tunneista vaan hiljaa :D.
Ei siellä lukiossa ole niin kamalaa kun luulin silloin kun aloitin sen ja olen siis itse menosaa lukion toiselle. Tsemppiä sulle ja onnee lukioon, kyllä sä pärjäät!:)

Aloittaja

Hei kiitos kauheesti kun vastasit! Ihanaa kuulla itse lukuolaisen suusta tsemppaavia sanoja! Kaikkea hyvää sulle kans :)

Vastaa aiheeseen: Lukio & sos. tilanteiden pelko

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top