Siirry sisältöön
diipadaa

hei. olen seiskaluokkalainen tyttö,joka ei luota itseensä. en ole ujo, oon vaan hiljainen ihmisten seurassa joihin en luota tai joita en tunne. jos tälläinen ihminen puhuu mulle vaikka ihan ystävällisesti, kieleni menee solmuun ja sanon jotain tyhmää. mulle on sattunut paljon noloja ja tyhmiä juttuja joihin olen lähinnä itse vahingossa ajanut itseni (en rupea kertomaan niitä). entisen kouluni kingi ja juoruaja tietysi tiesi niistä ja levitti niitä, en usko että enää mutta, vieläkin ne katsoo mua kuin olisin jotain tosi noloa ja haisevaa. olin pienenä kauhea itkupilli ja valittaja, kaikki kyllä muistaa. en luota itseeni, en osaa ajatella positiivisesti,koska pelkään epäonnistumista, kun teen niin epäonnistun varmasti, tiedän sen ja olen yrittänyt olla positiivinen. se ei vain onnistu. minulla on vanha ja kestävä ryhmä kavereita, joihin luotan vaikka tie on ollut pitkä ja kivinen. heistä yksi on paraskamuni. se ei kohtele mua välistä mukavasti ja se ei arvosta sitä että olen sille uskollinen. oon sille välistä kuin koira. hän on tietysti tosi suosittu. minä olen vaan häntä seuraava koira. en ole muiden silmissä suosittu.miten voin kohottaa itseluottamustani? kiitos jos luit. arvostan sitä(: vastaathan?

Lintu

Moi, ja upeeta että kirjotit (:

Itseluottamusta voi kohottaa monellakin tavalla, mutta hyvin tärkeää on oma asenne. Porukoissa voi käydä niin, että hiljaisemmat tyypit jäävät vähemmälle huomiolle, vaikka heidän olemassaolonsa ja mielipiteensä on aivan yhtä tärkeitä. Voisitko ajatella seuraavan kerran, että siinä ei ole mitään hävettävää, jos kielesi menee solmuun? Joskus sellaisessa tilanteessa huumori tai pelkästään uudestaan sanominen toimii hyvin.

Jokainen meistä on varmasti tehnyt elämänsä aikana jotain noloa ja typerääkin, ja on ikävää, että sun sattumuksia on levitelty. Ne, jotka luulee tuntevansa sut pelkkien juorujen perusteella vois todellakin kattoa itteänsä peilistä. Eihän kukaan myöskään onnistu aina. Kaikki kaatuu joskus, mutta tärkeintä on se että nousee uudestaan ylös (: Voisitko kaikesta huolimatta ajatella
positiivisesti ja ajatella, että mä teen tän ja onnistun. Jos epäonnistun, niin nousen pystyyn ja yritän uudelleen, enkä jätä sen takia yrittämättä.

Oma itseluottamus heijastuu myös suoraan ihmissuhteisiin – terveellä itsetunnolla myös muut näkevät, että arvostat itseäsi, ja pitävät sinua helpommin vertaisenaan. On myös hienoa että sulla on useampia kavereita, ne on kultaa parempaa (: Voisitko sitten puhua parhaalle kaverillesi, että haluaisit hänen kohtelevan sinua samanarvoisesti? Todelliset kaverit kuuntelee kyllä. Sanon vielä lopuksi että kuulostat tosi ajattelevaiselta ja syvälliseltä, oot varmasti just niin arvokas, tärkeä ja omalla tavallas ihana kuin kaikki muutkin. Tsemppiä ja haleja, kyllä se siitä vielä! Asenteella vaan (=

diipadaa

kiitti että vastasit(:!

Vastaa aiheeseen: luottamus

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top