Siirry sisältöön
petetty(kkö)?

Hei! Kiitän nyt heti ensimmäiseksi siitä, että luit viestini. En keksinyt muuta paikkaa mistä apua pyytää, joten ajattelin laittaa tänne viestiä. Eli mä olen nyt 16-vuotias tyttö, jolla on ollut aika musta nuoruus. En nyt jaksa yksityiskohtia kertoa, [osa tekstistä poistettu] Menin juuri lukioon, ja kävin siellä puhumassa kuraattorille, niinkun tein jo yläasteella. Nyt kuitenkin kuraattori haluaa kertoa asioita, mitä olemme puhuneet, vanhemmilleni ja terapeutilleni. Saako hän mennä kertomaan asioita?

MLL Ylläpito

Hei,

hyvä, että olet hakenut apua ja tukea aikuisilta. Kuraattoria sitoo vaitiolovelvollisuus, eli teidän käymät keskustelut tulisivat olla luottamuksellisia, eli vain teidän välisiä. Kuraattorilla on kuitenkin velvollisuus tehdä lastensuojeluilmoitus, jos hänellä herää huoli lapsesta/nuoresta.

Ehdottaisin, että otat vaitiolovelvollisuuden puheeksi kuraattorin kanssa. Luulisin, että kuraattorilla on varmasti jokin hyvää tarkoittava syy taustalla siihen, että hän haluaisi vanhempiesi ja terapeutin tietävän joistain asioista. Voisiko hänellä olla toive yhteistyöstä vanhempiesi kanssa sinun parasta ajatellen? Hänen tulisi silti kunnioittaa sinua ja luottamusta sekä noudattaa vaitiolovelvollisuutta. Kannustan sinua keskustelemaan kuraattorin kanssa asiasta.

Nimetön

nii, mutta kun hänellä ei ole mitään syytä puhua niistä, koska ne eivät vahingoita minua mitenkään. Hän ei myöskään suostu vastaamaan tekstiviesteihini, kun kysyn aikooko hän kertoa asioista. Lapsellista, sanon minä.

MLL Ylläpito

Hei,

on todella kurjaa, jos kuraattori ei ole vastannut viesteihisi. Luottamus on tärkeää. Jos suinkin mahdollista, voisit mennä tapaamaan häntä kasvotusten ja keskustella asiasta.

Toivottavasti asia selviää!

jonneES

Kertoisitko lisää mustasta lappsuudestasi kiitos.

Vastaa aiheeseen: Luottamusongelmia

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top