Siirry sisältöön
..

Onko täällä ketään muita jotka kärsivät luulotaudista(hypokondriasta)? Itselläni sitä ei ole todennut kukaan, mutta vahvasti luulen että minulla on se, koska kokoajan olen huolissani minun terveydestäni. Pelkään myös kaikki kamalia sairauksia ja siksi usein ”tutkiskelenkin” itseäni, että onko mitään poikkeavaa. Lisäksi minulla on kait jotakin lievää ahdistushäiriötä, mutta asiasta olen jutellut kuraattorille. Tämä on todella raskasta itselleni ja varmaan myös läheisilleni koska todella usein ruikutan jostain kivustani tai vastaavista. Olisi kiva tietää millä keinoilla te olette tästä päässeet yli, jos teillä on kyseinen tauti ollut?

Nimetön

Äh kuulostat ihan multa!
Jos luen jonkun sairauden oireita niin heti alkaa tuntumaan että mulla on niitä oireita jnejne, eli täällä on yksi luulotaudin ”orja” myös.
Pääsin yli perheeni avulla, joskus saatoin itkeä pitkäänkin kun pelkäsin että mulla on joku vakava sairaus ja olin valmis jo menemään testeihin, mutta sitten vanhemmat ja muu perhe sanoi napakasti että ei sulla ole tota, olisit varmaan jo kuollu jos se olisi, ja kyllä mä lopulta uskoin.
Saahan noihin terapiaa ja muita hoitojakin eli kuten olet jo puhunut kuraattorille, noihinkin saa apua :)
Paljon siunausta ja tsemppiä sinne!

..

Itekki aina saatan vaan itkeä, koska pelkään vaan niin paljon. Nyt vähän kans toi pelottaa, kun kesällä ei kuraattorille pääse puhumaan niin varmaan sitten pitäs jonnekkin muuhun terapiaan mennä.

Nimetön

Aivan :/ (oon siis toi äskönen kirjoittaja)
Kannattaa nyt vaan hengittää syvään ja puhua kanssa perheelle ja kavereiölle miltä susta tuntuu, voin sanoa että puhuminen oikeasti auttaa! : )
Ja toki voit vanhemmillesi puhua myös siitä terapiasta tms. jos itse haluat, vaikka kokemuksesta sanon senkin että niihin pääseminen voi kestää, luultavasti pääset nopeammin koulukuraattorin luo koulussa kun terapiaan, mutta aina kannattaa yrittää! :)

Tsemppiä sinne taas ja hyvää kesää! :)

a

Ei oo koskaan todettu, mutta uskoisin että mulla on jotain sen tyyppistä. Siinä vaan tulee sit seuraava seikka vastaan: luulenko jopa luulotaudin?

mä pelkään jokaista asiaa elämässä. Pelkkä tunnelin läpikulku saa aikaan hirveen paniikin, vaikken sitä ulospäin näytä. Ulos oon vaan tyyni meri, vaikka sisällä myrskyää. Oon näkevinäni koko ajan jotain pahoja merkkejä esimerkiks siitä et mua seurataa tai mulle ollaa tekemässä pahaa. Näen kuvia siitä, että bussi missä olen, kaapataan. Oon koko ajan sairastamassa uutta tautia, ja ravaan lääkäreillä sekä googlailen jatkuvasti itelleni mahdollisia diagnooseja. Ainoa ongelma on, että yleensä oon ollut aina oikeassa. Lähes kaikki taudit multa on löytynyt. Oon samaan aikaan oikeessa ja niin väärässä. Elättelen hirveitä katastrofi ajatuksia, samalla tietäen että osa on niistä tosia, mutta yritän silti kieltää sen. Kuitenkaan en tiedä tämän takia, onko ne oikeasti epätosia?

Ei tässä tekstissä oo mitää järkee, mutta ymmärrän kyllä sua.

turhauttavaa

höh mulla vähän kans sama että ainakun luen jonkun taudin netistä ja alan stressata sitä ja loppujen lopuksi en keskity muuhunkuin siihen ja en ollenkaan pysty nauttia kesälomasta

..

Minullakin on siis tuo sama että jos jostain luen tai kuulen jostain sairaudesta niin koko loppupäivä meneekin siihen kun pelkään että itellä on se:/. Ja muutenkin olen tosi silleen jännittynyt kun pelkään vaan nuita sairaus juttuja, mikä ei oo kyllä yhtään kivaa! Ja minustakin tuntuu välillä että kesäloma menee pilalle tämän jatkuvan huolehtimisen/murehtimisen takia.

Nimetön

Voi vitsi, mulla on ollu tää sama tosi kauan, mut on lähdössä pikkuhiljaa pois kun oon opetellu olemaan murehtimatta ja uskotellu tiukasti itelleni että ei mussa oo mikään vikana. Paino mua koko viime kesän ja olin tosi ahdistunu

Hypokondiatikko

Hei olen 12v poika, mulla on ollu tota samaa että mulla on ollu joku oire, kuten: päänsärky, hengenahdistus, painon tunne kaukalla. Sitte meen googleen etsimään niin sieltä löytyy mulle tietty kaikki sydämen vajaatoiminnat ja aivokasvaimet. Nytkin on klo 1.13 ja stressaan että mulla on kilpirauhassyöpä koska mulla on jumalaton patti kaulalla.
Tää foorumi on 6 vuotta vanha mutta jollekin on varmaan mun viestistä apuu!

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Moikka,

on varmasti raskasta, kun koko ajan tarkkailee itseään ja sitä, että tuntuuko jokin poikkeavalta vai ei. Tallaisesta itsensä tarkkailusta ja pientenkin oireiden analysoinnista ei ole helppoa niin vain päästä eroon, mutta niin kuin varmasti tiedät niin oireiden googlaaminen usein pahentaa omaa olotilaa. Jos voisit tietoisesti yrittää välttää oireittesi googlettamista vaan menisitkin sen sijaan koulusi terkkarin luokse? Häneltä saisit luotettavamman vastauksen kuin googlelta. Kerroit kaulassasi olevasta isosta patista niin sitä olisi hyvä käydä näyttämässä kouluterkkarille, jos et vielä ole käynyt. Kun saa ammattilaiselta vastauksen niin sinun ei tarvitse elää epätietoisuudessa ja stressata sen takia.

Tiesithän, että voit aina soittaa meille lasten ja nuorten puhelimeen, jos haluat jutella luottamuksellisesti asioistasi kahden kesken päivystäjämme kanssa!

Aurinkoa päiviisi toivottaa,
Lasten ja nuorten puhelimen päivystäjä

Pelottaa:(

Hei olen 13.v tyttö ja pelkään hirveästi kokoajan että mulla on joku vakava sairaus. Mulla on ollu vasemmalla kyljellä kipua ja oon melkeen puolet kesälomasta miettinyt onko mulla nyt joku rintasyöpä tai sydänsairaus. En osaa olla hakematta kokoajan googlesta tietoa ja googlen vastausten takia olen ihan peloissani. En uskalla mennä lääkäriin, koska pelkään tulosta. Nyt on vielä kurkku kokoajan kuiva, nenä tukossa ja maha kipeä niin pelkään että on jotain vakavaa ja kuolen pian:( Mikä avuksi? Olen siis kertonut vanhemmilleni näistä mutta he sanovat että luultavasti ne ovat ihan vaan lihaskipuja ja pientä flunssaa. Itsekin kyllä uskon että ne on noita mutta toisaalta silti kokoajan on vakavan sairauden pelko mielessä.

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Hei nimimerkki ”Pelottaa:(”

Kiitos viestistäsi! Kurja kuulla, että pelkäät jatkuvasti vakavaa sairautta. Pelkääminen on varmasti raskasta ja väsyttävää!

Vaikka Googlesta on monessa muussa asiassa varmasti paljon hyötyä, niin usein oireiden googlettaminen vain pahentaa omaa oloa. Oireiden googlettamisen lopettaminen voi olla hankalaa, kuten sanoitkin, että et osaa olla hakematta sieltä tietoa. Usein Google näyttää hakutuloksissa niitä vakavampia sairauksia, vaikka samat oireet todennäköisemmin saattaisivatkin johtua esimerkiksi ihan vain lihaskivuista tai flunssasta.

Hienoa kuulla, että olet kertonut vanhemmillesi oireistasi! Heille kannattaakin aina ensisijaisesti kertoa omista oireistaan. Hyvä myös pyrkiä välttämään oireiden googlettamista, vaikka se vaikeaa onkin. Aina on hyvä myös käydä juttelemassa esimerkiksi koulun terveydenhoitajalle oireistaan. Hän ammattilaisena osaa vastata ja osaa antaa sinulle luotettavaa tietoa. Ymmärrän, että terveydenhoitajan tai lääkärin luona käyminen saattaa pelottaa, mutta se voisi tuoda sinulle mielenrauhaa.

Jos haluat, niin voit myös soittaa meidän ilmaiseen Lasten ja nuorten puhelimeen (p. 116 111), jos haluat jutella anonyymisti ja luottamuksellisesti aikuisen kanssa. Meillä on myös chat ja nettikirjepalvelu. Löydät niistä lisää tietoa täältä: https://www.nuortennetti.fi/apua-ja-tukea/lasten-ja-nuorten-puhelin/

Lämpimin terveisin,
Lasten ja nuorten puhelimen ja chatin päivystäjä

Vastaa aiheeseen: Luulotauti

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top