Siirry sisältöön
väsyny

Mulla on nyt parin vuoden ajan ollu tosi paha olla, ja nyt vihdoin alan saada siihen apua. Mut mä en enää tiiä et haluunko mä apua, tai et haluunko mä ees voida enää paremmin ku oikeesti tällä hetkellä mä haluaisin päästä vaan pois täältä. Niinku ihan kokonaan. Mä en ees tiiä miks mä sanon tän täälä, kukaa ei varmaan edes nää tätä, mut musta vaan tuntuu et mun pitää johonki saada sanoo tää. Mul on vaan niin yksinäinen olo ja mä oon vaan niin väsyny tähän kaikkeen. Mä en vaan nää enää mitään syytä miks mä oisin täälä. Musta tuntuu et se olis ihan kaikille vaan parempi jos mua ei olis. Mä toivon joka ilta et mä en enää heräis aamulla enkä näkis enää yhtäkää uutta päivää, mut silti se aina tulee sieltä. Mä en enää tiiä mitä mun pitäis tehä. Mä haluaisin vaan kuolla.

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Hei,

Kiitos, kun kirjoitit! Olen todella ylpeä sinusta, että rohkeasti kerroit ajatuksistasi. Oli surullista kuulla, kuinka huonosti olet voinut.

Kun on voinut huonosti jo pitkään, niin voi tulla olo, että ei enää meinaisi jaksaa. Synkimmistäkin ajatuksista on mahdollista kuitenkin päästä ylös, vaikka nyt olo tuntuisikin toivottomalta. Yksin ei tarvitse jaksaa, vaan pahaan oloon tulee aina saada tukea. Matka kohti parempaa oloa ei ole aina helppo ja nopea, vaan se voi viedä aikaa, mutta sinulla on mahdollisuus vielä voida hyvin ja olla onnellinen. Onkin todella tärkeää, että olet alkanut saamaan apua. Avun hakeminen ja saaminen voivat joskus tuntua ristiriitaisilta, ja kirjoititkin, että et ole enää varma, haluatko apua ollenkaan. Toivoisin kuitenkin kovasti, että ottaisit vastaan apua.

Olet ehkä kertonut jo voinnistasi jollekin tai joku on huomannut pahan olosi, koska olet alkanut saamaan apua, mutta haluan vielä kannustaa sinua kertomaan rehellisesti vaikeimmistakin ajatuksista jollekin luotettavalle ja turvalliselle aikuiselle. Oli se aikuinen sitten terveydenhoitaja, kuraattori, oma lähiaikuinen tai joku muu, niin on tärkeää, ettet jää ajatustesi kanssa yksin.

Jos haluat purkaa ajatuksiasi nimettömästi luotettavan aikuisen kanssa, niin voit soittaa myös meidän Lasten ja nuorten puhelimeen (p. 116 111), tulla chattiin juttelemaan tai kirjoittaa nettikirjeen. Kaikki palvelumme ovat nimettömiä, luottamuksellisia ja ilmaisia. https://www.nuortennetti.fi/apua-ja-tukea/lasten-ja-nuorten-puhelin/

Toivon kovasti, että näkisit taas, että elämäsi on elämisen arvoinen ja kuinka tärkeä sinä olet. <3

Halauksin,
Lasten ja nuorten puhelimen ja chatin päivystäjä

Vastaa aiheeseen: Mä haluaisin vaan pois

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top