Siirry sisältöön
Emmäätiiä

Sille on monta syytä. Ei oo mitää järkee olla enää täs paikas.
Mä toivosin et mun elämä päättys heti, et en heräis enää aamulla.
😔

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Hei!

Kiitos, että rohkeasti ja rehellisesti kirjoitit olostasi. On surullista kuulla, että olosi on toivoton, etkä haluaisi elää. Kirjoitit, että tälle on monta syytä, enkä tiedä, mitä kaikkea olet joutunut kokemaan ja kestämään. Vaikka toivottoman olon keskellä voi olla vaikeaa nähdä valoa tulevaisuudessa, niin haluan kuitenkin sanoa, että apua on saatavilla ja synkästäkin olosta on mahdollista päästä kohti parempaa.

Oli taustalla mitä syitä tahansa, niin yksin ei pidä jäädä ja toivon, että saisit haettua apua itsellesi. Olet jo nyt toiminut tosi hienosti ja rohkeasti, kun kirjoitit tänne Nuortennettiin. Jos on paha olla sekä on itsetuhoisia ja/tai kuolemaan liittyviä ajatuksia, on tärkeää saada apua ammattilaiselta. Tällainen ammattilainen voi olla esimerkiksi koulun kuraattori, terveydenhoitaja tai psykologi. Myös oman paikkakunnan terveysasemalta voi hakea apua.

Ammattilaisen avusta voit lukea lisää täältä: https://www.nuortennetti.fi/apua-ja-tukea/tukea-ammattilaiselta/

Vaikeista ajatuksista ja tunteista on aina tärkeää puhua. Ammattilaisen avun lisäksi omiin läheisiin aikuiseen on tärkeä tukeutua. Kuka voisi olla sinulle sellainen luotettava ja turvallinen aikuinen, kenelle voisit puhua ja keneen voisit turvautua? Yksin ei tarvitse jaksaa vaikeiden asioiden keskellä ja siksi puhuminen on tosi tärkeää.

Voit halutessasi soittaa myös nimettömästi ja luottamuksellisesti meidän ilmaiseen Lasten ja nuorten puhelimeen (p. 116 111), tulla chattiin puhumaan tai kirjoittaa nettikirjeen. https://www.nuortennetti.fi/apua-ja-tukea/lasten-ja-nuorten-puhelin/

Nuorten tukilinja päivystää samassa numerossa (116 111) joka arki-ilta klo 20-24. Voit myös varata soittoajan MLL:n työntekijälle soittamalla Tukilinjalle tai voit kysyä soittoaikoja nettikirjepalvelumme kautta. Lisätietoa löydät täältä: https://www.nuortennetti.fi/apua-ja-tukea/lasten-ja-nuorten-puhelin/nuorten-tukilinja/

Muista, että ansaitset saada itsellesi mahdollisimman hyvää apua ja tukea. Synkästä ja toivottomasta olosta on mahdollista selvitä. Olet tärkeä ja arvokas!

Halauksin,
Lasten ja nuorten puhelimen ja chatin päivystäjä

Vastaa aiheeseen: Mä haluun kuolla.

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top