Siirry sisältöön
Elämä on paskaa

Täst tulee vaa tunneryöppy. Tiiän et tää varmaa poistetaa koko viesti mut ei vittu kiinosta. Mä tuun silti sekoomaan tänne. Mun puoliso (en sukupuolita) viiltelee. Se haluu kuolla. En osaa auttaa. Kaikki menee päin helvettiä. RAKASTAN SITÄ LIIKAAAAAA. En kestä jos se kuolee. Nyt tekee mieli kuolla ite. En oikeesti niiku jaksa. Meen ihan just tonne [osa tekstistä poistettu]. KELLO ON 0.19 JA TEKEE MIELI [osa tekstistä poistettu]. Niiku en oikeesti ala. Eduskuntavaalitki meni päin persettä. Koht niiku saakeli kaikki kuolee. NIIKU MINÄ. Oikeesti [osa tekstistä poistettu] en jaksa tätä paskaa. Oon erittäin sekavassa mielentilassa just nyt. En kestä jos mun puoliso tekee ittellee jotai. Ja mitä sitä peittelemään, mäki viiltelen. Ja tekis mieli taas. Mut [osa tekstistä poistettu] kuulostaa just nyt paremmalta. Koitan pitää itteni pois [osa tekstistä poistettu] kirjottamalla tätä. ELÄMÄ ON KIVAA. ELÄMÄ ON MAHTAVAA. ELÄMÄON UPEETA. KETÄ MÄ HUIJJAAN. ELÄMÄ ON SAAKELIN MOISTA PASKAA. EIHÄN TÄTÄ JAKSA KUKAAN. Haluun vaan pois. Haluun pelastaa mun puolison. Haluun lähtee pihalle, juosta mun puolison talolle halata ja suudella sitä ja pakottaa se pysymään elossa ja sitte [osa tekstistä poistettu]. En vaa yksinkertasesti jaksa tätä paskaa enää. Nonii. Meen nyt jatkamaan. Joko meen nukkumaan tai sit [osa tekstistä poistettu]. Kumpi? En tiiä viel. Kyl mä ainaki valvon vielä kauan. [osa tekstistä poistettu]. No katotaan. Mut tätä paskaa en enää kattele. Haluun kuolla, kadota, hävitä. [osa tekstistä poistettu]…

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Hei.

Kiitos, että kirjoitit meille. Toivon, että se edes hiukkasen helpotti oloasi. Ymmärrän tuskasi: on äärimmäisen raskasta katsoa vierestä, kun itselle rakas ihminen kärsii.

Haluan sanoa sinulle, että sinun ei tarvitsekaan osata auttaa puolisoasi. Se on ammattilaisten tehtävä. Parasta, mitä voit hänen eteensä tehdä, on rakastaa häntä, kertoa se hänelle ja viettää hänen kanssaan aikaa. Silloin hän tietää, että hän on jollekin tärkeä eikä hänen elämänsä ole tarkoituksetonta. Enempää et voi tehdä, paitsi yrittää varmistaa, että hän saa kaiken mahdollisen avun.

Onko puolisosi avun piirissä? Käykö hän juttelemassa jossain? Tietävätkö hänen läheisensä, kuinka huonossa kunnossa hän on? Jos ei, niin kannustan sinua kertomaan hänen tilastaan mitä pikimmiten sekä hänen kotiväelleen että jollekin terveydenhuollon ammattilaiselle. Jos hän on jossain oppilaitoksessa, voit ottaa yhteyttä oppilaitoksen terveydenhoitajaan tai kuraattoriin. Jos hän uhkaa tehdä itselleen jotain, voit soittaa hätänumeroon. Jos hän on täysi-ikäinen eikä opiskele missään, voit tehdä hänestä huoli-ilmoituksen paikkakuntanne sosiaalitoimeen (lomakkeen löydät googlaamalla huoli-ilmoitus + oma paikkakunta). Kuulostaa siltä, että hän ei nyt saa tarvitsemaansa apua.

Sama koskee sinua. Viestisi saa minut huolestumaan sinusta kovasti. Kerroit, että olet miettinyt kuolemaa ja lisäksi satutat itseäsi. Olen vilpittömän iloinen, että olet yhä elossa. Sinulle on aivan varmasti paikka tässä maailmassa. En tiedä missä ja millainen, mutta jossain se on. Sinun tehtäväsi tässä elämässä on löytää tuo paikka, vaikka se juuri nyt raskaalta tuntuisikin. Onneksi sinulla on vielä runsaasti aikaa etsimiseen ja lupa myös erehtyä, ennen kuin oikea löytyy. Lisäksi kuolemasi olisi äärettömän raskasta kaikille heille, joille olet tärkeä ja rakas, kuten puolisollesi.

Kuolema ei ratkaise ongelmia, se vain lopettaa kaiken. Sen jälkeen ei ehkä koe tuskaa tai surua, mutta ei myöskään iloa, rakkautta, naurua tai onnistumisia. Olen varma, että tuota kaikkea tällä maailmalla on sinulle vielä tarjota ja toivon totisesti, että olet täällä sen kokemassa.

Tietääkö kukaan aikuinen, miten voit? Jos ei, niin toivon sydämestäni, että etsit itsellesi jonkun, joka osaa auttaa sinua. Se voi tosiaan olla koulun terkkari tai kuraattori, mutta myös terveyskeskuksen ajanvaraukseen voi soittaa ja sanoa, että voit huonosti ja satutat itseäsi. Sieltä osataan kyllä auttaa sinua. Ei ole oikein, että voit noin huonosti. Sinulla on oikeus saada apua ja voida hyvin.

Ennen ammattiavun saamista tai vaikka sitä saisitkin, muista että myös me olemme täällä sinua varten. Soitathan meille, jos tarvitset juttukumppania tai et tiedä, mitä tekisit. Meillä voit jutella anonyymisti eikä puhelusi maksa mitään. Numeromme on 116 111 ja olemme auki arkisin klo 14-20 ja viikonloppuisin klo 17-20. Jos jutteleminen puhelimessa tuntuu vaikealta, voit myös tulla chattiimme, joka on auki joka ilta klo 17-20. Chat ja myös kirjepalvelu löytyvät täältä Nuortennetistä. Olet meille tärkeä!

Täällä MLL:n Nuortennetissä on muuten hyvää tietoa mielen hyvinvoinnista ja esimerkiksi viiltelystä, jos haluat käydä lukemassa. Tässä sinne linkki: https://www.nuortennetti.fi/mieli-ja-keho/mielen-hyvinvointi/

(Niin ja muita lukijoita suojellakseni jouduin tosiaan poistamaan osia tekstistäsi, mutta luin sen kuitenkin huolella useampaan kertaan.)

Sinua ajatellen,
Lasten ja nuorten puhelimen ja chatin päivystäjä

Hopo

[osa tekstistä poistettu] se miten joku eduskuntavaali meni voi vaikuttaa sun mielenterveyteen noin pahasti. Kukaan ei kuole uuden hallituksen takia.

Mutta joo aika surullinen homma.

Vastaa aiheeseen: MÄ LOPETAN IHAN JUST TÄN PASKAN

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top