Siirry sisältöön
Nuorii

Moi. Oon 16- vutoias tyttö.
Voinko olla masentunut? Kenelle puhun?
Mun mieliala on ollut tosi uupunut (nukun 9h) ja ärtynyt.
Tunnen itseni yksinäiseksi ja tarpeettomkasi.
Vaihdoin lukiosta ammattikouluun ja kaikki kaverit tuntuivat jääneen lukioon.
Käyn kyllä nuorisotilassa ja harrastuksissa.
Mutta vaikka puhun yhdelle kaverille tästä, nikn mieli onaina vain ärtynyt ja surumielinen.
Vinkkejä ja neuvoja, Kiitos.
Mikä mua vaivaa?!?

emppulih

Moi, mä on taas 14 ja en tiedä voinko näin sanoa mutta sanon silti. Mullakin on tosi paha olla. Nukun nykyään todella paljon mutta silti olen älyttömän ärtynyt. Mulla ei koulun käynti onnistu ollenkaan.. kokeillut jo kolmea yläkoulua mutta ei, mikään ei auta sitä et mulla tulee poissaoloja. Oon jutellu mun kuraattorinkanssa ja se tuli siihen päätökseen että oon trasoitunut toisista ihmsistä ja ku mul on itsetuhoisii ajatuksii todella paljon. En oo ollu koulus 2 vkoon.. kohta 3, joudunko mä kohta lasten/tyttökotiin kun mulle ei hyväksytä kotikouluu enkä pysty käymään tuolla. Ei ehkä sua helpota toi mun pieni avautuminen mut mulle sä voit tulla jutteleen, ku mullakaan ei oo ketään kelle jutella. Mikä mua sitten vaivaa? :o

Nimetön

Mooi,mäki oon 14 ja mul on iha samoi ongelmia ku teillä! Oom alkanu [osa tekstistä poistettu] ja mul on kauheesti itsetuhosii ajatuksii mun mutsi tietää [osa tekstistä poistettu] mut ei sitä kiinosta eikä se sano eikä yritä auttaa mua..mua ei kiinosta mikä enää niinku aikasemmin ja oon tosi väsyny.. mistä voisin saada apuu ku tuntuu ettenpysty enää hallitsee itteeni enkä mun elämää? Ja tuntuu etten jaksa enää..

MLL Ylläpito

Hei,

onpa ikävä kuulla, ettei äitisi ole auttanut sinua, vaikka tietää itsetuhoisuudestasi. Voisiko olla niin, että äitisi ei tiedä mitä tehdä? Silti – ei ole oikein jättää sinua oman onnesi nojaan! Hienoa, jos olet kertonut äidillesi ja olisit valmis hakemaan ja saamaan apua.

Onko koulussasi terveydenhoitajaa tai kuraattoria tavattavissa? Jos on, niin kannustan sinua menemään pikimmiten jommankumman juttusille. Jos sinun on vaikea puhua, voit käyttää apunasi Huoli puheeksi -lomaketta (löytyy Nuortennetin Mistä apua -osiosta) tai ihan kirjoittaa lapulle muutamalla lauseella viestin aikuiselle.

Jos koulussasi ei ole kyseisiä aikuisia, niin voisitko lähestyä luokanvalvojaasi tai jotain muuta opettajaa?

Yksin sinun ei tarvitse kantaa pahaa oloasi ja olisi tärkeää, että saisit siihen pikaisesti aikuisen apua. Jos haluat, voit kirjoittaa meille nettikirjeen tai soittaa Lasten ja nuorten puhelimeen maksutta numeroon 116 111. Siellä saat jutella luottamuksella ja nimettömänä aikuisen kanssa. MLL:n chat päivystää ma-ke klo 17-20.

Rohkeutta ja tsemppiä! Älä menetä toivoasi, asiat ja olosi voivat kääntyä paremmaksi!

Vastaa aiheeseen: Masennus?!?!

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top