Siirry sisältöön
moi

hei olen 15 v tyttö

sillenen joka kuuntelee kavereit ja poikaystävää jos niil o paha olla vai ittel ois huono fiilis

[osa tekstistä poistettu]

no kerroin mutsille nii mentii lääkärii puhuuu se ahisti en pystyny iha kaikkee sanoo äänee kosk en yleensä avaudu kunnol äänee vaa viesteil

[osa tekstistä poistettu]
aik usei koulus tulee ahistunu olo ja huono fiilis nii otan kuulokeet ja kuuntelen musaa onneks usei välkil saan aja tukset muualle yhen kaverin takii :)

ja älysin lääkäris ku puhuin etten tiiä ees miks teen niin tai ajattelen oon outo :/ tai sit en löydä syyt ku mietin nii ajattelen en tiiä en tiiä nii kai se o siit tullu :/

[osa tekstistä poistettu]
mut sain apuu kunh joku varaa aja nuorten psykiatrille

[osa tekstistä poistettu]

MLL ylläpito

Hei,

Hyvä, että otit yhteyttä meihin, olit tosi rohkea. Kirjoitit vakavasta asiasta, jonka selvittämiseen tarvitset aikuisen apua. Kannustan sinua kertomaan ajatuksistasi jollekin luotettavalle aikuiselle lähelläsi. Olet kestänyt paljon yksin, mutta nyt on aikuisten tehtävä auttaa sinua. Voisitko kuitenkin ajatella, että kertoisit mietteistäsi avoimesti äidillesi tai sinua hoitaneelle lääkärille? Voit kertoa ajatuksistasi aivan samalla tavoin, kuin kerroit tänne meillekin, sain hyvin kiinni olostasi. Uskon, että kun kerrot ajatuksistasi aikuisille, huolesi lähtisivät selviämään ja olosi voisi parantua. Voit rohkeasti ottaa asiat puheeksi ja silloin he voivat paremmin myös auttaa sinua, kun tietävät, mitä todella ajattelet.

Jos tuntuu, että kertominen puhumalla jännittää tai on mahdoton ajatus, niin mitä luulet, voisitko kirjoittaa esimerkiksi kirjeen äidille, lääkärille tai nuorisopsykiatrille? Hienoa, että sinulle on varattu aika nuorisopsykiatrille. Hän on tottunut tekemään töitä nuorten kanssa, joten olethan rohkea ja kerrot, miltä sinusta oikeasti tuntuu? Olet kaiken avun arvoinen ja olosi voi helpottua, kun vain uskallat ottaa seuraavan askeleen kertomisessa. Ensimmäisen olet jo ottanut, kun kirjoitit tänne meille!

Voit myös soittaa meille Lasten ja nuorten puhelimeen numeroon 116 111, joka on auki arkisin klo 14-20 ja viikonloppuisin klo 17-20 (puhelu on maksuton ja luottamuksellinen) tai kirjoittaa MLL:n Lasten ja nuorten nettikirjepalveluun (www.mll.fi/nuortennetti). Saat kirjeeseesi henkilökohtaisen vastauksen luotettavalta aikuiselta. Voit myös chatata kanssamme ma-ke klo 17-20.

Huippua kuulla, että sinulla on ihana poikaystävä. Vietä hänen kanssaan aikaa ja voit kertoa myös hänelle, jos ahdistaa. Vaikeissakin hetkissä on tärkeää pitää kiinni niistä pienistä hyvistä jutuista, mitä elämässä on ja poikaystäväsi on yksi sellainen. Tehkää yhdessä kivoja juttuja, mistä pidätte, se auttaa sinun oloosi myös muuten. Vaikka tuntuu, että elämässä ei juuri nyt valoa meinaa näkyä, niin uskon, että toivoa on. Ethän jää ajatustesi ja huoliesi kanssa yksin, olemme mielellämme tukenasi!

Vastaa aiheeseen: masennus

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top