Siirry sisältöön
unknown

Voiko mulla olla masennus? Itken joka päivä sitä miten ruma olen. Kaikki mitä tapahtuu on ihan samantekevää eikä mikään tunnu miltään! Ahistaa iltasin kun pitäs mennä nukkumaan, enkä jaksa enää ees vaihtaa vaatteita joita oon käyttäny monet monet viikot putkeen. Mua ei ees kiinnosta enää miltä näytän, koska näytän kuitenkin kamalalta!

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Hei unknown,

kiitos viestistäsi. Olipa kurja lukea, miten vaikeita aikoja olet joutunut elämään. On ihana, että kirjoitit, se tarkoittaa minusta, että haluat pitää itsestäsi huolta ja voida paremmin.

Kysyit viestissäsi, voiko sinulla olla masennus. Minulle herää viestisi sisällöstä huoli. On tavallista, että elämässä on joskus stressaavia aikoja. Jokaisen elämään mahtuu sellaisia ajanjaksoja, joiden aikana on todella lujilla. Kun elämä koettelee, se pistää meidät koville. Se voi tuntua stressinä, ahdistuksena, univaikeuksina, mielialan laskuna. Silloin jos koettelemukset jatkuvat pitkään tai on monia koettelemuksia samanaikaisesti, ne voivat ylittää omat voimavarat. Tällaisessa tilanteessa voi käydä niin, että ei enää pysty palautumaan koettelemuksista ja omat voimavarat voivat alkaa vähentyä.

Mietin viestiäsi lukiessa, että sinä saatat olla tällaisessa tilanteessa. Mitä sinä itse ajattelet?

Sinun ei tarvitse jaksaa näiden vaikeiden aikojen keskellä yksin. Minkälainen sinun lähipiirisi on? Onko sinulla läheisiä aikuisia, vanhempia tai huoltajia, jotka voisivat olla tukenasi ja turvanasi ja kannatella sinua? Jos ei, tiedäthän, että koulusi koulukuraattori auttaa nuoria juuri tämänkaltaisten hetkien keskellä. Voit kääntyä hänen puoleen ja puhua hänelle luottamuskellisesti. Hän voi olla sinulle tuki ja turva ja voimanantaja.

Myös me Lasten ja nuorten puhelimessa ja nettipalveluissa voimme olla sinun tukenasi. Voit soittaa, kirjoittaa, chatata meille milloin vain. Me kuuntelemme sinua ja olemme rinnallasi. Löydät lisätietoa palveluistamme sivumme chat-palkista tai etusivun painikkeesta soita, kirjoita tai chattaa.

Pidäthän itsestäsi hyvää huolta? Muista että olet arvokas ja tärkeä, ja sinulla on oikeus saada apua ja tukea, kun sitä tarvitset.

Lämpimin terveisin,
Lasten ja nuorten puhelimen päivystäjä

Vastaa aiheeseen: Masennus

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top