Siirry sisältöön
Bab Honey Girl Androgyyni 😍😈 💜💜💜💜💜💜💜

Hellou…

Eli mä oon ollu usein tosi apee ja oon kattonu kaikkii mitä oireita siinä on ja sovin aika moneen paitsi itsetuhoisuuteen. Koska mä pelkään kuolemaa tavallaan.
Voiko joku auttaa?

Esim. Aiemmin kuuntelin musaa ja nyt en enää niin paljoo. Aiemmin katoin sarjoja ja nyt sekin tuntuu tylsältä. Tuntuu että lihoan myös oon lihonnu viime huhtikuusta [osa tekstistä poistettu]. Ja en oo enää varma omasta kropasta. Sit toi tanssiminen oli mun suurin harrastus ikinä, tein sitä melkeen 24/7 mut nyt tyyliin vaan 0-6 kertaa kahessa viikossa. Ja aiemmin kävin päivittäin lenkillä mutta nyt ei oo motii. Ja sit oon koko ajan vähän silleen 😒😑. Ja sit ku vaihoin nimee ni kukaan ei ees käytä sitä!!!
Tuskin ketään ees kiinnostaa oonko masentunu vai en. Tää lastenleirillä isosena oleminen pahentaakin tätä vielä koska nää rutistaa mua, roikkuu mussa, repii mua, huutaa mulle, häiritsee mun nukkumista ja ei anna mun hengittää sekuntiakaan. Sit viel must tuntuu että tää masennus on ”itäny” pikkuhiljaa… tammikuusta alkaen. Ja nyt se on vaan ilmestyny kokonaan. Ja sain siit masennustestistäki 32-34 eli aika paljon kai…?
Ja mun nettifrendi [osa tekstistä poistettu] Se ei ees ollu kertonu mitään ja sit yhtäkkii se kertoo. Sit se ei enää vastaa, lue viestejä ja sen profiilikuvakin poistu.😔😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭Me ei ees keretty nähä livenä… se just vähän ennen sitä oli lähettäny mulle pärstä kuvia. Ja se näytti siinä ihan fine. [Osa tekstistä poistettu]
Mun masennus varmaan pahentuu viel entisestään…

Toivoisin että edes joku voi auttaa…😔😔😔😔😔😔😔😔😔😔😔😔😔😔😔😔😔😔😔😔😔😔😔😔😔😔😔😔😔😔😔😔😔😔😔😔😔😔😔😔😔😔😔😔

Auttakaa pliis!

Ciaó…….😔😔😔😔😔😔😔😔😔😔😔😔😔😔😔😔😔

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Hei!

Kiitos viestistäsi! Hyvä, kun kirjoitit, sillä kun on paha olla, niin silloin ei pidäkään jäädä yksin. Teit todella hienosti ja rohkeasti, kun pyydät ja toivot apua. <3

Sinulla kuulostaa olevan monenlaisia asioita mielenpäällä. Silloin, jos mieli on allapäin, niin ei välttämättä jaksa innostua samalla tavalla asioista, jotka ovat aiemmin innostaneet. Oli myös kurja lukea, kuinka sinulla ei ole ollut varma olo kehossasi. Tylsää myös tuo, että sinua ei kutsuta uudella nimelläsi. Nimenvaihto on varmasti iso juttu ja se olisi varmasti merkityksellisestä, jos muut käyttäisivät uutta nimeäsi. Kuulostaa myös, että siellä lastenleirillä toimiminen on kuormittavaa myös omalta osaltaan.

Sinulla on myös varmasti on valtavan iso huoli nettikaveristasi. Kuulostaa siltä, että olitte jo aika hyvin ehtineet tutustua toisiinne ja hän luotti sinuun, koska oli uskaltautunut kertomaan sinulle vaikeasta asiasta. Toivottavasti hän on katoamisestaan huolimatta turvassa ja kunnossa. Tuollainen huoli on tosi iso yksin kannettavaksi ja toivonkin, että voisit jakaa sen jonkun aikuisen kanssa.

Pohdit itselläsi masennusta ja kerrot tehneesi testejä, joiden mukaan oireesi sopisivat siihen. Testit ovat suuntaa antavia, mutta korkeat pistemäärät kertovat sitä, että ehdottomasti kannattaisi käydä juttelemassa ammattilaisen kanssa. Jos itsellä on apea ja masentunut olo, niin silloin on tärkeää jutella jonkun kanssa.

Hyvä tapa lähteä hakemaan apua voi olla se, että kertoo rehellisesti voinnistaan omalle läheiselle aikuiselle. Voit hyvin näyttää samalla masennustestin tuloksen ja kertoa, että sinulla on ollut masentunut olo jo jonkin aikaa ja tarvitset apua. Jos asiasta ääneen puhuminen tuntuu vaikealta, niin voit näyttää aikuiselle vaikka tämän viestisi tai kirjoittaa kirjeen.

Lisäksi ammattilaiselta voi aina hakea apua, jos mieli on maassa ja on masentunut olo. Erilaiset psyykkiseen terveyteen liittyvät asiat ovat ammattilaisille tuttuja asioita ja he eivät säikähdä vaikeitakaan ajatuksia. Koulujen alettua apua saa esimerkiksi kouluterveydenhoitajalta tai -kuraattorilta. Nyt kesäloma-aikana esim. paikkakunnan terveyskeskuksesta tai nuorten Ohjaamosta saa tukea. Olisi varmasti myös hyvä, että oma läheinen aikuinen olisi tukenasi, kun haet ammattilaisen apua.

Meillä Nuortennetissä on myös ilmainen Lasten ja nuorten puhelin (p. 116 111) sekä chat ja nettikirjepalvelu, jos haluat jutella anonyymisti ja luottamuksellisesti. https://www.nuortennetti.fi/apua-ja-tukea/lasten-ja-nuorten-puhelin/

Älä jää yksin! <3

Lämpimin terveisin,
Lasten ja nuorten puhelimen ja chatin päivystäjä

Bab Honey Girl Androgyyni 😍😈 💜💜💜💜💜💜💜

Kiitos!

SL😛

Pidä kirjaa koko viikon tai kuukauden aikana tapahtuvista hyvistä asioista. Kaikki pienetkin asiat, kuten vaikka:
-antti-marjaana kehu mun työtä
-sain kivan kaulakorun
Ja tällästä. Sulla on sit (toivottavasti) pitkä lista hyviä asioita, ja kun tätä jatkaa mieli saattaa parantua. Tää auttaa keskittymään pieniin hyviin Asioihin💖💖 tsemppiää😙😙

Vastaa aiheeseen: Masennus???

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top