Siirry sisältöön
Masentunut…POIKA-99

Kaikki alkoi siitä kun minun yhtä todella henkilökohtaista salaisuutta yritettiin selvittää uhkailemalla kaveriani. Sen jälkeen olen ollut hukassa. Kukaan ei usko minua ja tuntuu että olen ihan huono joka asiassa. [OSA TEKSTISTÄ POISTETTU] Koulussa minua kiusataan ja minusta huudellaan perättömiä. Ja lisäksi olen todella monen henkilön kanssa riidoissa. Olen myös todella lihava ja senkin takia minua kiusataan. En vain joskus jaksa tehdä läksyjäkään. En tahdo yksinkertaisesti mennä kouluun koska pelkään että minua kiusataan. En kehtaa pitää pipoa välitunnilla päässä (enkä koko päivänäkään), koska pelkään että minua kiusataan. Ennen panostin kouluun ja pidin pipoa päässä, mutta nyt tuntuu että koulumenestys laskee. Iltaisinkaan ei tuumaa uni tulla. Mitä minun pitäisi tehdä asialle?

MLL YLLÄPITO

Tämä on Nuortennetin ylläpidon viesti.

Hei Masentunut…POIKA-99,

kirjoitit vakavasta asiasta, jonka selvittämiseen tarvitset aikuisen apua. Löytyykö lähipiiristäsi sellaista aikuista, jonka puoleen voisit kääntyä? Kouluissa ja oppilaitoksissa tällaisia tilanteita varten on esimerkiksi kouluterveydenhoitaja tai koulukuraattori, jotka osaavat ja haluavat auttaa.

Voit myös soittaa Lasten ja nuorten puhelimeen numeroon 116 111, joka on auki arkisin klo 14-20 ja viikonloppuisin klo 17-20 (puhelu on maksuton) tai kirjoittaa Lasten ja nuorten nettiin. Halutessasi voit myös kopioida yllä olevan tekstisi ja lähettää sen Lasten ja nuorten netin kirjepalveluun, josta saat aikuisen vastauksen. Kirje palvelun löydät nuortennetin etusivulta ja sinne voit kirjoittaa milloin tahansa. Tai käy tutustumassa nuortennetin sivuilta http://www.mll.fi/nuortennetti/ löytyviin ”aikuisen apua” – teksteihin.

maanmatonen

Voisitko sä puhuu jollekki luotettavalle henkilölle? Vanhemmilles, sukulaiselles, terkkarille, kuraattorille yms? Jos sulla on isosisaruksia ja niille tuntuu helpoimmalta puhuu, nii puhu heille. Kiusaamine on vakava juttu ja sun kannattaa hakee apuu. Jos sua epäilyttää et sul on masennus, puhu terkkarille tai vanhemmilles. Ne järjestää sulle apuu jos sitä tarviit. Mut yleensä jo puhumine auttaa.

Samanlainen.

Minäkin olen lihava, ja minua kiusataan , olen myös -99 ja poika. Mutta itse en ole antanut kiusaajille sitä iloa että jäisin pois koulusta ja he olisivat minun yläpuolella, olen elätellyt sellaisiakin haaveita että joskus Muutan Amerikkaan opiskelemaan ja jään asumaan sinne, kun ne kiusaajat näkevät minut telkkarissa he ovat vain suu auki ja yrittävät kerjätä kaveruutta, mutta en halua olla sellaiset kaveri joka puhuu perättömiä ja haukkuu. Yritä jaksaa, Hyvin sinä pärjäät :) ja Et ole missään huono.

Vastaa aiheeseen: Masennus.

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top