Siirry sisältöön
Se tyhmin

Mua ollaan kiusattu jo 7 vuotta ilman että melkeinpä kukaan puuttuu siihen. Mua on lyöty haukuttu ja syrjitty. Mun itsetunto on tosi matalalla suoraannsanottuna vihaan itseäni. Itken joka ilta itseni uneen ja viiltellen aika usein, oon tosi paljon miettinyt myös [osa tekstistä poistettu]. En oo käyny masennus testeissä mutta oon aika varma että mulla on keski vaikea masennus. Mulle on tosi vaikeeta luokassa viitata koska pelkään niin paljon sitä että nolaan itseni. En ole ollut oikeastaan yhtään vapaa ajalla kavereitteni kanssa koska minua ahdistaa niin paljon sosiaalliset tilanteet.

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Hei sinä,

Lämmin halaus sinulle. Olen todella pahoillani puolestasi, että olet joutunut kestämään noin pitkään kiusaamista ja syrjintää eikä kukaan aikuinen on siihen puuttunut. Et ole tehnyt mitään ansaitaksesi tuon kohtelun eikä sinussa ole mitään vikaa.

Kiusaaminen aiheuttaa ymmärrettävästi pahaa oloa ja on inhimillistä että tunnet olosi masentuneeksi ja alakuloiseksi. Kerrot myös satuttavasi itseäsi pahan olon hetkellä. Nämä kaikki kertovat siitä, että kaipaat ja ansaitset nyt kipeästi apua ja tukea itsellesi, sekä voidaksesi paremmin ja jotta kiusaajat joutuisivat vihdoin vastuuseen teoistaan.

Oletko pystynyt kertomaan tästä aikuisille ympärilläsi? Jos tuntuu, ettei aikaisemmat kerrat ole jostain syystä auttaneet, pyydän sinua vielä keräämään voimat ja rohkeuden ja kertomaan siitä jollekin aikuiselle, joka tuntuu luotettavalta ja turvalliselta. Yksikin välittävä aikuinen voi saada aikaan ison muutoksen ja silloin et ole enää yksin tämän asian kanssa ja saat itsellesi apua.

Muista, että kiusaajien sanomiset, olivat ne kuinka satuttavia tahansa, eivät ole kaikkien mielipide ja näkemys sinusta. Sinä olet ihana ja ainutlaatuinen oma itsesi ja sinussa on paljon arvokasta, jota kiusaajat eivät sinulta pois voi viedä. On myös hyvä kuulla, että sinulla on ystäviä elämässäsi, vaikka nyt tuntuukin raskaalta heitä nähdä. Toivon, että elämässäsi on asioita, joiden parissa saat hengähtää ja jolloin koet edes hetken iloa ja keveyttä. Ansaitset kaiken kauniin ja hyvän elämääsi.

Me lasten ja nuorten puhelimessa (p. 116 111) sekä chatissa tuemme sinua myös, jos ja kun sitä tarvitset. Olemme joka päivä auki ja meille voit jutella mistä tahansa asiasta nimettömästi ja luottamuksella. Arki-iltaisin nuorten Tukilinja päivystää samassa numerossa klo 20–24 ja sieltä saat tarvittaessa myös tukea akuutin pahan olon hetkellä.

Muista ettet ole yksin <3

Lämpimin halauksin,
Lasten ja nuorten puhelimen ja chatin päivystäjä

Vastaa aiheeseen: Masennus ja kiusaaminen

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top