Siirry sisältöön
6261

Onko mahdollista saada lääkitys keskivaikeaan masennukseen jos on 15v? Mikään ei auta tähän jokapäiväseen paskaan. Oon joka viikko pois koulusta, vanhemmat vaan huutaa mulle koska olen ”laiska paska”, en voi sietää ketään meidän koululaisia, en edes kavereita, ja oon muutenki tosi ahdistunut ja haluan vaan nukkua mutta sekin on vaikeaa jatkuvien painajaisten takia. Voiko psykologi ohjata lääkärille tästä jos kerron sille?

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Hei!

Hyvä, että kirjoitit palstallemme. Nuorilla kyllä käytetään masennuslääkkeitä. Eli jos haluat miettiä, olisiko niistä apua omalla kohdallasi, niin oikea väylä on juurikin kysyä sitä lääkäriltä. Voit pyytää lääkärille pääsyä terveydenhoitajalta. Siitä en ole varma, voiko myös koulun psykologi antaa sinulle lääkärin aikoja, mutta kysymällä se selviää.

Lääkitys ei toisaalta tuo apua ongelmiin, joita kohtaat sekä kotona että kaveripiirissä. Ei kuulosta mukavalta, jos sinulle huudetaan koulussa tai se, ettei koulussasi ole ihmisiä, joiden kanssa viihtyisit. Näitä molempia olisi hyvä pohtia yhdessä jonkun aikuisen kanssa.

Koulussa kuraattori on henkilö, jonka kanssa voi käydä juttelemassa kotona olevista ongelmista. Oletkohan jo tehnyt niin? Toki, jos käyt jo psykologilla, niin olisi tärkeää jutella hänen kanssaan myös tästä asiasta, samoin kuin ahdistuksesta ja painajaisista.

Olisi tärkeää löytää sinulle sellaista seuraa, jossa viihdyt. On varmasti kurjaa olla koulussa, jos joutuu olemaan siellä yksin. Ymmärrän hyvin, ettei sinne ole silloin mukava mennä. Näistä kaverisuhteisiin liittyvistä asioista voi myös jutella kuraattorin kanssa. Hänelle kaikki tällaiset asiat on tuttuja ja hän tietää, että ne voivat olla joskus kovin hankalia.

Ethän jää yksin näiden asioiden kanssa, vaan etsit aikuisen, joka voi pohtia näitä kanssasi. Jos et vielä tohdi varata aikaa koulun ammattilaisille, niin voit jutella niistä ensin myös meidän kanssamme. Lasten- ja nuortenpuhelin (numerossa 116 111) on auki joka päivä, samoin kuin chat. Voit myös aloittaa kanssamme kirjeenvaihdon. Kirjepalvelukin löytyy täältä Nuortennetissä ja sinne voi kirjoittaa mihin vuorokaudenaikaan tahansa.

On tärkeää, että voit hyvin. Pidäthän itsestäsi hyvää huolta!

Halauksin,
Lasten- ja nuortenpuhelimen ja chatin päivystäjä

Vastaa aiheeseen: Masennus ja lääkitys siihen

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top