Siirry sisältöön
väsynyt

Hei. Täytän pian 17. Olen ollut 13-vuotiaasta asti masentunut. Olen myös siitä asti ollut nuorisopoliklinikan asiakkaana. Minulla on ollut nyt vuoden seronil 20mg. Se on auttanut jonkin verran, mutta mieleni on edelleen maassa. Siskollani todettiin skitsofrenia muutama kuukausi sitten. Minun olotilani on huonontunut vaikka syön lääkkeeni joka päivä.
[osa tekstistä poistettu] En koe tarvitsevani enään ketään ihmisiä ympärilleni, haluan koko ajan olla yksin. En voi mennä kauppaan ym. julkiseen paikkaan, koska saan siellä paniikkikohtauksia. Aina kun olen surullinen, vaivun tavallaan omaan maailmaani, ja kaikki murheet katoavat, mutta palaavat aina vain takaisin.
Olen jättänyt monta ystävääni taakseni, enkä oikeastaan tapaa enään ketään. Minun pitäisi mennä opiskelemaan syksyllä, mutta ajatus siitä ahdistaa ihan liikaa, en vain pysty oikeastaan tekemään mitään töitä tai opiskella, se tuntuu liian raskaalta. [osa tekstistä poistettu] Välillä kuulen,että joku kutsuisi minua nimeltä, ja välillä kaksi henkilöä kommentoi tekemisiäni,ulkonäköäni,ajatteluani,puhumistani,kaikkea.
Sairastuin 13-vuotiaana psykoosiin ja oireeni olivat sillon juuri tämä omiin oloihin ja omaan maailmaan vetäytyminen, mutta en kuullut silloin ääniä tai käskyjä, enkä suunnitellut itsemurhaa sen erikoisemmin.Minulla on todettu vaikea masennus,mutta tuntuu kuin tämä ei koskaan loppuisi, tunnelin päässä ei vaan näy valoa. Tiedän, etten ikinä pysty töihin tai opiskelemaan, enkä muutenkaan sulautumaan normaalien kansalaisten joukkoon. Nyt minuun on myös iskenyt ajatus, että psykologit ja lääkärini vainoavat minua ja haluavat tehdä elämästäni surkeampaa niin kauan, etten enään jaksaisi. En halua puhua heille enään mitään, sillä luulen ,että he antaisivat minulle vahvemmat lääkkeet tai laittaisivat minut osastohoidolle. Oikeastaan olen itse ajatellut osastohoitoa, mutten kuitenkaan pystyisi sinne menemään, ajatus ahdistaa liikaa. Ajattelin vain, että vaikuttavatko oireeni masennukselta, vai skitsofrenialta, vai voiko psykoosi uusiutua minulle? Tarvitsisin pikaisen vastauksen ja anteeksi näin pitkä viesti.

Vastaa aiheeseen: Masennus vai psykoosi?

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top