Siirry sisältöön
PetettyJätetty

Mä oon miettiny onko tää masennusta…
On fyysisiä ja henkisiä oireita: Selittämättömiä pahoinvointeja ja päänsärkyjä, ahdistuneisuutta, unettomuutta ja päiväunisuutta, iltaisin haikeutta yms….[Osa viestistä poistettu]

Taustallakin on vähän kaikenlaista, muutama vuosi isäni kuoli, mutta silloin keskityin äitini lohduttmiseen. Ystävät ovat aina jättäneen tiukan paikan tullen, ja ensimmäinen poikaystäväni petti muakolmesti kahden kuukauden aikana, kunnes jätti mut… Mutta voiko oireeni johtua masennuksesta?

MLL Ylläpito

Tämä on Nuortennetin ylläpidon viesti.

Hei ”PetettyJätetty”,

Kirjoitit vakavasta asiasta, jonka selvittämiseen tarvitset aikuisen apua.

Löytyykö lähipiiristäsi sellaista aikuista, jonka puoleen voisit kääntyä? Kouluissa ja oppilaitoksissa tällaisia tilanteita varten on esimerkiksi kouluterveydenhoitaja tai koulukuraattori, jotka osaavat ja haluavat auttaa.

Voit myös soittaa Lasten ja nuorten puhelimeen numeroon 116 111, joka on auki arkisin klo 14-20 ja viikonloppuisin klo 17-20 (puhelu on maksuton) tai kirjoittaa Lasten ja nuorten nettiin. Tai käy tutustumassa nuortennetin sivuilta http://www.mll.fi/nuortennetti/ löytyviin ”aikuisen apua” – teksteihin.

Nimetön

Moi!

Sinulla voi olla masennusta tai masentuneisuutta. On tosi ikävää, jos läheisesi eivät kuuntele sinua, sillä silloin monesti alkaa itsekin miettimään, tunteeko oikeasti jotain vai kuvitteleeko vaan. Juttelemisesta ei ole haittaa, voisitko käydä puhumassa esim. terveydenhoitajalle? Paras ratkaisu olisikin, jos pystyisit ajoissa kertomaan tunteistasi, jolloin ne eivät ainakaan kehittyisi pahemmaksi masennukseksi. Tietenkin omalla asenteella voi auttaa paljon, mutta toisten apu on tärkeää ja usein helpottaa. Luottamus ihmisiin voi olla vaikeaa palauttaa (tiedän kokemuksesta), mutta se on mahdollista. Etenkin useamman petetyksi tulemisen jälkeen voi tuntua siltä, ettei keneenkään voi luottaa, mutta kyllä luotettaviakin ihmisiä on. Jos yhtään lohduttaa, niin mua kiinnostaa sun jutut ja toivon että saat apua ja keskusteltua sellaisen ihmisen kanssa, joka haluaa auttaa (=

Tsemppiä ja halaus!

Punainenlanka

Hienoa, että kirjoitit tänne ja olit rohkea. On tärkeää, että tunnistaa omaa sisintään ja oppii kuulemaan omaa kehoa. Nyt on tärkeää, että otat yhteyttä koulusi terveydenhoitajaan ja juttelet hänelle asioistasi. Hän auttaa sinua eteenpäin. Muista aina, että kyllä välittäviä ihmisiä on. Täytyy itse vain olla rohkea lähteä hakemaan apua, kun sitä tarvitsee. Tsemppiä sinulle elämääsi, kyllä kaikki järjestyy!!

littlecub

Kiitos paljon neuvoista! Koitan kerätä rohkeuteni ja mennä juttelemaan jollekkin aikuiselle. Pelottaa vaan mennä esim. terkkarille, sillä usein ongelmiani on vähätelty.
Yritin tänään jutella taas äitini kanssa, hänkään ei tehnyt mitään muuta kun vähätteli. :c

HugToYou

Vaikka ihmisillä olisi erilaiset tavat käsitellä asioita, niiden aiheuttaessa ongelmia lisää elämään,ne eivät ole terveitä eivätkä edistä terveyttäsi. On hienoa,että olet itse huomannut oireesi ja uskon ja toivon,että saat siihen apua.Kuten muissakin viesteissä tuli ilmi, kouluterveydenhoitaja ja kuraattorikin varmasti auttavat. Käy juttelemassa heidän kanssaan ja muista taistella! Kyllä elämä alkaa vähitellen paranemaan :)

MLL Ylläpito

Hei,

Hyvä, että otit yhteyttä meihin, olit tosi rohkea. Kirjoitit vakavasta asiasta, jonka selvittämiseen tarvitset aikuisen apua. Löytyykö lähipiiristäsi sellaista aikuista, jonka puoleen voisit kääntyä? Tietävätkö vanhempasi ajatuksistasi? Sinua lähellä olevista auttavista tahoista löydät lisätietoa Nuortennetin Mistä apua? –osiosta (www.mll.fi/nuortennetti/mista_apua).

Voit myös soittaa meille Lasten ja nuorten puhelimeen numeroon 116 111, joka on auki arkisin klo 14-20 ja viikonloppuisin klo 17-20 (puhelu on maksuton ja luottamuksellinen) tai kirjoittaa MLL:n Lasten ja nuorten nettikirjepalveluun (www.mll.fi/nuortennetti). Saat kirjeeseesi henkilökohtaisen vastauksen luotettavalta aikuiselta. Voit myös chatata kanssamme ma-ke klo 17-20.

Olet ottanut jo ensimmäisen askeleen kohti sitä, että olosi helpottaa, kun kirjoitit meille. Olemme mielellämme tukenasi jatkossakin, ethän jää yksin huoliesi kanssa! Olet kaiken avun arvoinen <3

Vastaa aiheeseen: Masennustako?

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top