Siirry sisältöön
Aida

Mulla on koko ajan paha mieli [osa tekstistä poistettu] Mä haluisin puhua jollekkin tästä mutta ei msitään paikoista vastata ja äidille en uskalla. Mä tein lääkärin masennus testin ja siinä sanottiin että lievä masennus joka saattaa pahentua jos en puhu kellekkään. Mua itkettää koko ajan ja haluun kuolla. En haluu kouluun koska siellä oon vaan yksin koko ajan ja yritän esittää ilosta. Mä en tiedä mitä tehdä ;_; Mä vaan en tiiä mitä tehä. Mä en pysty enää kauan elämään näin mutta mitä mä voin tehä sille. Mulla ei oo ´mitään syytä että mistä tää tulee.

MLL Ylläpito

Hei ”Aida”,

surullista kuulla, että sinulla on paha olo koko ajan ja ajattelet noin synkkiä. Sinä voit kuitenkin saada apua ja olosi voi parantua. On totta, että jos pahasta olosta ei puhu kenellekään, se voi helposti kasvaa isommaksi. Pahassa olossa ei ole mitään hävettävää eikä se ole sinun syytäsi. Aina ei osaa itse edes paikantaa tai sanoa, mistä paha olo on saanut alkunsa tai onko sille jokin erityinen syy. Eikä tarvitsekaan osata. Sitä voi aikuisen kanssa lähteä selvittämään ja miettimään, miten oloa saisi paremmaksi.

Pelottaako sinua jokin erityisesti, jos ajattelet äidille kertomista? Voisiko äitisi kuitenkin haluta tietää ja auttaa sinua, jos todellinen olosi tulisi ilmi? Se on kuitenkin ok, jos äidille kertominen tuntuu vaikealta. Vaihtoehtoisesti voisit lähestyä koulussa terveydenhoitajaa tai kuraattoria. Ovatko he sinun koulussasi tavattavissa? Myös jollekin kivalle opettajalle voi jutella esimerkiksi tunnin jälkeen, jos se tuntuisi helpommalta. Asiasta puhumisen voi aloittaa vaikka sanomalla: ”Olisiko sulla hetki aikaa? Olisi yksi juttu, josta haluaisin jutella, mutta se tuntuu vaikealta….”. Sitten voit kertoa samalla tavalla, kuin tännekin kerroit, että on koko ajan paha mieli ja itkettää… ja että haluaisit apua. Myös Huoli puheeksi -lomaketta voit käyttää apuna: http://www.mll.fi/huolipuheeksi .

Voit myös soittaa Lasten ja nuorten puhelimeen tai tulla juttelemaan chatissa tänään, tiistaina tai keskiviikkona klo 17-20. Molemmat palvelut ovat täysin luottamuksellisia ja saat olla nimettömänä. Soittaminen ei maksa sinulle mitään eikä merkintää tule edes puhelinlaskuusi.

Rohkeutta kertomiseen!

Vastaa aiheeseen: Masennuttaa.

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top