Siirry sisältöön
Angst

Mua ahdistaa, koska en tiiä, et onko mun yks parhaimmist ystävist elossa. Se ei vastaa puhelimeen, ei tekstaa tai mitää. Meillä on ehkä joku 300-500km välimatka, enkä pääse niin kauas kuin ehkä kerran vuodessa rahatilanteen takia. Me ollaan oltu riidois viime joulust asti, ja tuntuu kauheelt et just jouluna me alettii riidel. Se on vihanen mulle, koska se luulee, et oon korvannu sen mun toisella ystävällä, ja se taitaa olla vähän kateellinen / mustasukkainen. Mun pitäis ehkä valita kahden ystävän välilt, mut en haluu pistää kummankaan kans välejä poikki, koska ne molemmat mulle on tosi tärkeitä ja rakkaita. Tappaisin itseni, jos tää mun ystävä tekis itsemurhan, se siis jonka kans oon riidois. [osa tekstistä poistettu] mun takii, koen siks et oon hyödytön kusipää, joka ei ansaitse elää täs maailmas. Tää mun kaveri on joutunu mun takii osastolle, joten oon vaan pilannu sen elämän. En pysty olla ajattelemat asiaa, koska rakastan mun kaverii suunnattoman paljon, mut se ei haluu uskoa mua. Ei se varmaan vastais kirjeeseenkään. Mitä nyt?

MLL Ylläpito

Hei ”Angst”,

nyt olet ottanut kyllä aivan liian ison määrän vastuuta harteillesi. Välität selkeästi ystävästäsi todella paljon ja se on kovin arvokasta. Kuitenkaan kukaan ei voi ottaa vastuuta toisen ihmisen valinnoista elämässä. Minun on vaikea uskoa, että sinä olisit tehnyt jotain sellaista, jonka vuoksi kaverisi olisi joutunut osastohoitoon. Onko hän itse syyttänyt sinua asiasta? Myös se, että hän kohtelee itseään huonosti, ei ole syytäsi.

Sinullakin on paha olo riidastanne ja riitaan tarvitaan aina kaksi osapuolta. Et ole yksin syyllinen teidän suhteessa oleviin ongelmiin.

Pyytäisitkö sinä ystävääsi valitsemaan kahden hänelle rakkaan ihmisen väliltä vain siksi, että sinusta tuntuisi varmemmalta? Saisiko se edes oloa tuntumaan varmemmalta? Tällä tarkoitan sitä, että minusta on kohtuutonta vaatia ketään valitsemaan kahden ihmisen väliltä vain omien tarpeiden vuoksi.

Voisitko kuitenkin lähettää hänelle kirjeen, jossa kerrot ajatuksistasi ja tunteistasi? Siitä, miten rakas hän on sinulle? Voisitko myös kertoa, että haluat olla hänen tukenaan, muttet voi ottaa vastuuta hänen elämästään ja hyvinvoinnistaan, koska se on aivan liian iso vastuu. Jos hän ei vastaa viestiisi, niin se on hänen valintansa, mutta ainakin olet tehnyt sen, mitä itse voit tässä tilanteessa tehdä. Huolen hänestä ollessa tosi iso, voisiko helpottaa, jos olisit hänen vanhempiinsa yhteydessä ja kysyisit, onko kaverisi ok?

Olet hieno ystävä!! Muista olla myös itsesi paras ystävä, sillä se on tärkeintä!

Angst

Kaverini on kertonut, että hänen viiltelynsä on minun syytä, ja hän sanoi kerran, että itkee aina minun takiani. Hänen vanhempansa ovat vihaisia minulle ja syyttävät minua osastolle menosta, eivätkä he halua, että kaverini puhuu minulle tai toisinpäin. En voi siis ottaa hänen vanhempiinsa yhteyttä, en tiedä edes heidän nimiään.

MLL Ylläpito

Onpa kurjaa, että vanhemmatkin syyttävät sinua. Et tietenkään voi olla vastuussa toisen ihmisen teoista etkä ongelmista. Kukaan aikuinenkaan ei voi syyttää toista ihmistä, vaikka parisuhteessa, ongelmistaan, sillä jokainen ihminen on vastuussa omista valinnoistaan.

Olisiko parempi, että yrittäisit tietoisesti itse keskittyä muihin asioihin ja kavereihin ja antaa tilanteen rauhoittua? Onko siitä mitään hyötyä, että murehdit asiaa, kun et saa vastakaikua välittämisellesi tällä hetkellä etkä edes tietoa, miten kaverisi voi? On hyvä, että hän on saanut apua (osasto) ja vanhemmatkin ovat tietoisia hänen voinnistaan. Sinä et voi tehdä hänen eteensä muuta. Voi olla, että hän itse ottaa sinuun yhteyttä jonain päivänä.

Vastaa aiheeseen: Masentaa liikaa

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top