Siirry sisältöön
Ei jaksa

Mistä huomaa että on masentunut?

Nimetön

Netistä googlaamalla saa varmasti paremmin ja enemmän tietoa kuin minä sanon, eli kannattaa etsiä myös sieltä päin mutta tässä olisi jotain :

Mahdollisesti itsetuhoisia ajatuksia/tekoja
Kokoajan väsynyt olo, tuntuu ettei jaksa tehdä mitään eikä pysty mihinkään
Halu eristäytyä (joku ihminen ennen todella seurallinen ja masentuneena mahdollisesti eristäytyvä, ei halua jutella tai tavata ihmisiä)
On jatkunut pitempään, esim. pari päivää kestävä masentunut tunne voi olla ihan uupumusta ja väsymystä/elämän tilanteesta johtuvaa käyttäytymistä
Pessimistisyys (”en mä tohon pysty, ei toi onnistu, en jaksa tota, etn varmasti osaa…”)
Unihäiriöt
Lisääntynyt tai vähentynyt syöminen
Ahdistuneisuus, arvottomuuden ja syyllisyyden tunteet (”en merkitse kellekkään mitään, kukaan ei tykkää musta” tai ”kaikki on mun syytä, mitä teen se oli mun syy miten korjaan tän?”)
Muita oireita, kuten huonoa oloa, harhaluuloja, hallusinaatioita, keskittymiskyvyn heikkenemistä ja itsetunnon aleneminen.

Jos susta tuntuu oikeasti masentuneelta, suosittelen katsomaan netistä tietoa ja puhumaan vanhemmille/terkalle/koulukuraattorille. Masennus voi johtua monista syistä ja siinä on niin paljon oireita mitkä käy myös muihin sairauksiin. Se on vakava tauti jota ei vaikeampana paranneta vaan lenkille menemisellä, mutta siitä kyllä pääsee eroon oikealla hoidolla ja avulla :)
(Aina kannattaa puhua esim terkalle/vanhemmille jne mutta myös tiedon hankkiminen on tärkeää ja toki erilaisia masennustestejä löytyy myös netissä)

Siunausta ja tsemppiä sun elämään! :)

lyijykana

Mä oon kans miettin tot samaa…

Vastaa aiheeseen: Masentunut(ko)

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top