Siirry sisältöön
Ts

Hei moi olen 13v poika, joka aloitti seiska luokan juuri minulla menee hyvin aineissa pärjään niissä mutta sitten olen kanssa hieman masentunut. Olen yksinäinen, alipainoinen, väsynyt ja surullinen. Mitä voisin tehdä?

HotChocolate

Moi! :)

Yksinäisyys on kurja juttu ja siitä kannattaa puhua vanhempien tai vaikka terkan kanssa, he neuvovat sua varmasti. Lisäksi kannattaa tutustua luokkalaisiin, voit aloittaa keskustelun vaikka kysymällä mitä tuli läksyksi tai mitä on ruuaksi tms. kaikkia perusjuttuja :)
Kavereita ja seuraa saa myös aloittamalla harrastuksen. Sun ikäisiäsi poikia (ja tietty jos tytöistä haluat kavereita myös niin niitäkin löytyy) on varmasti monissa harrastuksissa, ja kun aloitat jonkun tietyn harrastuksen, sieltä löytyy varmasti ihmisiä joilla on samanlaisia ajatuksia ja mielenkiinnonkohteita kun sulla.
Myös netistä löytyy seuraa, itelläni on kaksi ulkomaalaista kirjekaveria, joten keskustelun lomassa opin myös uusia kieliä, ja toki on suomalaisiakin kirjekaverisivustoja (monissa lehdissä ja netissä on yleensä kirjekaveripalstoja) missä voi ottaa yhteyttä samanikäisiin ihmisiin ja keskustella heidän kanssaan! :)

Alipaino kannattaa ottaa puheeksi vaikka terveydenhoitajan kanssa? Syötkö tarpeeksi terveellistä ruokaa vai korvaatko tasapainoisen aterian vaikka karkkipussilla? Ravintoaineiden puute nimittäin voi aiheuttaa myös väsymystä, joten usein alipainoisilla jotka ei syö tarpeeksi, on väsymystä.
Toki voi muutkin asiat vaikuttaa, kuten valvominen, yksitoikkoinen elämäntapa (ei tekemistä tms.)

Uskon että piristyt kun keskustelet ongelmistasi jonkun kanssa ja saat vähän vinkkejä miten jatkaa eteenpäin :) hyvää syksyä ja tsemppiä!

Vastaa aiheeseen: massennus

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top