Siirry sisältöön
😑

Asian on nyt tämä että tykkään meikata ja haluan meikata ITSEÄNI VARTEN JA JOSKA PIDÄN SIITÄ mutta mun äiti on niin p***a että tietenkään en saa koska ne muka pilaa mun ihon😚. Joo tiiän että ne ei oo parhaita mahdollisia iholle mutta KÄYTÄN LUONNONKOSMETIIKKAA JOTA EI OLE TESTATTU ELÄINKOKEILLA JA MUUTENKIN OSAAN PITÄÄ MUN IHOSTA HUOLTA JA KOSTEUTTAA SITÄ. Tästä on seurannut se että oon pari kertaa käynyt normalissa salaa mun äidiltä, ostanut ihonhoitotuotteita OMALLA rahalla ja käyttänyt niitä salaa niin että oon aina käytön jälkeen piilottanut ne. Tiiän että se ei oo oikeen mutta en jaksa sitä että siitä aletaan nyt valittamaan koska oon sentää käyttäny omaa rahaa jonka oon saanu kesätöistä ja tehny niin vain omasta tahdostani. En oikeesti enää jaksa sitä että joudun suojelemaan mun ihoa kuin jotain aarre arkkua niin että en saa edes käyttää sitä vähäistä meikki määrää mitä nyt käytän. Oikeesti oon 16! Osaan jo itse päättää, mitä haluan tehdä mun iholle ja mitä en aikä se oo enää vanhempien asia. Ostin siis ELÄMÄNI ENSIMMÄISET MEIKIT VIIKKO SITTEN normalista koska MUN ÄITI ON KOKO ELÄMÄNI AJAN VAAN RIISTÄNYT MULTA PERIAATTEESSA OIKEUKSIA KUN EI OLE ANTANUT MUN MEIKATA EDES VÄHÄN TAI KÄYTTÄÄ MINKÄÄNLAISIA IHONHOITO TUOTTEITA VAIKKA OON SITÄ AINA HALUNNUT. Että kiitos vaan äiti😚 Mua on myös kiusattu ton asian takia mutta se on onneksi loppu. Ja korostan vielä että meikkaan omasta tahdostani. Noh pari päivää sitten se löysi mun meikit laatikosta ja pakotti mut heittämään ne roskiin koska ne muka pilaa mun ihon.Olin ihan että nyt riitti! En saanu sitä ees puhumisella suostumaan siihen että meikkaan. Että tuhannet kiitokset äidilleni kun meni siihen oma intohimo, sosiaalinen elämä, vapaus päättää itse asioista sekä rahat😡 Miten saisin mun äidin suostumaan siihen että meikkaan ? Onko kenelläkään samaa tilannetta?

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Hei!

Olen tosi pahoillani, että meikkaaminen on aiheuttanut riitaa sinun ja äitisi välille. Ihoa on tärkeää puhdistaa ja kosteuttaa jo sen vuoksi, että siitä saa poistettua päivän aikana ilmasta tulleet epäpuhtaudet. On harmillista, että rahojasi on lisäksi mennyt hukkaan sen vuoksi, että äitisi on käskenyt sinut laittamaan omilla rahoillasi ostamasi meikit roskiin.

On aivan luonnollista pyrkiä näyttämään kivalta ja tyytyväisyys omaan ulkonäköön voi vaikuttaa tosi paljon itseluottamukseen ja sitä kautta myös siihen, miten hyvältä tuntuu olla muiden ihmisten seurassa tai katseen kohteena esimerkiksi luokan edessä.

Osaisivatko muut palstan lukijat kertoa, miten olette tällaiset kiistat vanhempienne kanssa hoitaneet?

Mietin itse, että onko joku ikä, milloin äitisi mielestä ihonhoito ja meikkaaminen ovat ok eli ainakin sen jälkeen hänellä ei pitäisi olla siihen sitten mitään sanomista. Tiedätkö, missä iässä hän alkoi itse meikata tai meikkaako hän itse ollenkaan? Jos meikkaaminen on hänelle itselle vierasta, hänellä saattaa olla siitä vääränlaisia mielikuvia.

Tai voisitko pyytää tähän jonkun ulkopuolisen henkilön mielipidettä, esimerkiksi koulusi terveydenhoitajan? Voisiko hän kirjoittaa äidillesi oman mielipiteensä siihen, miten meikkaaminen ja ihonhoito vaikuttaa sinun ikäisesi ihoon? Luulen, että hygieniasta huolehtiminen on nuoruudessa tärkeää myös epäpuhtauksien ja finnien ehkäisemisessä.

Toivottavasti löydätte asiaan molempia tyydyttävän ratkaisun. Jos haluat jutella lisää tästä tai mistä tahansa muusta aiheesta, olemme täällä sinuakin varten! Voit soittaa meille numeroon 116 111 tai tulla juttelemaan chattiin. Lisäksi meillä on nettikirjepalvelu, johon voi kirjoittaa mihin vuorokauden aikaan tahansa. (Paitsi jos kaikki kirjelaatikot on käytössä, silloin kannattaa yrittää myöhemmin uudestaan.) Kaikki palvelumme ovat täysin maksuttomia, anonyymejä ja luottamuksellisia.

Ystävällisin terveisin
Lasten ja nuorten puhelimen ja chatin päivystäjä

Dreamer✨️🧿💋

No mulla on sama mutta oon IIIIHAN KOHTA 13

Hehheh…😶‍🌫️

Vastaa aiheeseen: Meikkaaminen

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top