Siirry sisältöön
Spageli‚ú®

aloin taas v!!lteleen, ku joku sen taas laukas, [Osa tekstist√§ poistettu] kaduttaa ja oon niin vihanen ku aloin taas ūüĒ™ūü©łūü•≤.
miks en osaa päästää siitä irti, mikä mut joka kerta ajaa tähän samaan pisteeseen, että kadun mitä oon menny tekemään, mikä siinä on niin hankalaa olla v!!ltelemättä.

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Hei Spageli‚ú®,

Tosi ikävä kuulla, että olet alkanut taas viiltelemään. Hienoa kuitenkin, kun rohkenit kertoa siitä täällä.

Voit olla ylpeä itsestäsi, että olet kuitenkin hetken ilmeisesti pystynyt olemaan satuttamaan itseäsi. Viiltelyä voi olla todella hankala lopettaa itse ja on tavallista, että välillä voi tapahtua sortumisia. Kuten sanoit, niin joku asia yleensä laukaisee sen, että tulee tarve satuttaa itseään. Viiltely voi kaduttaa jälkikäteen ja voi olla pettynyt olo itseensä, mutta tuosta on mahdollista ponnistaa taas ylöspäin.

Pohdit viestissäsi, että miksi et osaa päästää irti asiasta, joka sinut usein ajaa tähän pisteeseen. Tulkitsen, että saatatkin siis itse tunnistaa viiltelyn taustalla olevan pahan olon. Jos joku asia painaa valtavasti mieltä, niin siitä voi olla vaikea päästää irti, vaikka kuinka haluaisi. Voi olla, että olet kuullut tämän aiemminkin, mutta usein aika pikkuhiljaa helpottaa irti päästämistä, vaikka nyt se tuntuisikin mahdottomalta ajatukselta. Olisi myös tärkeää, että pääsisit käsittelemään vaikeaa asiaa jonkun luotettavan aikuisen kanssa.

En tiedä, oletko päässyt juttelemaan kenenkään kanssa, mutta ehdottomasti kannustan sinua kääntymään ammattilaisen puoleen. Pahasta olosta ja itsensä satuttamisesta on mahdollista päästä eroon, mutta yksin sinun ei tarvitse kamppailla vaikeiden asioiden kanssa. Toivonkin siis, että voisit kertoa vaikeista ajatuksistasi ja viiltelystä esimerkiksi koulukuraattorille tai -terveydenhoitajalle. Entä tietääkö joku sinun lähiaikuisesi (esimerkiksi huoltaja), miten ihan oikeasti voit? Olisi tärkeää, että voisit tukeutua myös läheisiin ihmisiin.

Täältä voit lukea lisää avun hakemisesta: https://www.nuortennetti.fi/apua-ja-tukea/

Meille voi myös soittaa ilmaiseen Lasten ja nuorten puhelimeen (p.116 111), jos tuntuu, että haluaisit purkaa ajatuksiasi nimettömästi. Meillä on myös chat ja nettikirjepalvelu. Kaikki keskustelut ovat aina luottamuksellisia. https://www.nuortennetti.fi/apua-ja-tukea/lasten-ja-nuorten-puhelin/

Toivon kovasti parempia vointeja sinulle. √Ąl√§ j√§√§ yksin. <3

Halauksin,
Lasten ja nuorten puhelimen ja chatin päivystäjä

Vastaa aiheeseen: meni hyvin.

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top