Siirry sisältöön
Joku random

Joo moi oon 15 vuotias nuori typy ja kokeilen nyt tätä nuortennettii ku tuntuu et ei oo mitää tai ketää kelle puhuu. Mulla on nykyää tosi paljon itse tuhosia ajatuksia ja oon huolissani. Päälimmäinen syy on mun perhe… meitä sisaruksia on yli 10 ja oon 3 vanhin, ja tää on ollu koko elämän aika rankkaa. En voi normaalisti lähtee näkemään kavereita kun pitää olla nuorempia sisaruksia hoitamassa. Välillä tuntuu että mä oon niiden äiti eikä meidän oikea äiti. Mun sisarukset on aika levottomia. Mun äiti on ollu omassa nuoruudessaan aika villi, mutta mulle hän ei halua antaa ees ”normaalia” nuoruutta ja mä oon aika väsyny tähän touhuun kun kaverit ei nykyään edes jaksa pyytää mua minnekkään kun on varmoja etten pääse ja sitten vaa itken kotona kun ne suunnittelee kaikkee kivaa… [Osa tekstistä poistettu] Tuntuu että mulla ei ole mitään muuta merkitystä elämässä kun kotona oleminen ja lapsia hoitaminen. Haluaisin elää nuoruuden niinku kaikki muutkin.

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Hei,

Kiitos, kun rohkeasti kirjoitit tilanteestasi!

Minulla herää huoli voinnistasi, kun kerrot itsetuhoisista ajatuksistasi. Olipa siis hyvä, että päätit kirjoittaa tänne, koska yksin ei kannata omien vaikeiden ajatustensa kanssa olla.

Kirjoitit perheestäsi ja kuinka olet joutunut rooliin, jossa olet hoitamassa nuorempia sisaruksiasi. On varmasti hienoa, jos joskus pystyt olemaan avuksi nuorempien sisaruksien hoitamisessa, mutta sinun ei kuulu 15-vuotiaana kokea olevasi äidin roolissa ja sinulla on oikeus nauttia nuoruudestasi. Ymmärrän hyvin, että olet väsynyt tilanteeseen ja tätä myötä on tullut myös synkkiä ajatuksia.

Miltä sinusta tuntuisi kertoa tilanteestasi ja vaikeista ajatuksistasi jollekin luotettavalle aikuiselle? Esimerkiksi koululla opettajalle, kuraattorille tai terveydenhoitajalle? Koulun henkilökunta on siellä teitä nuoria varten muissakin kuin vain suoraan kouluun liittyvissä asioissa. Jos oma mieli voi huonosti ja perhetilanne on hankala, niin siitä kannattaa ehdottomasti kertoa, niin ei jää asian kanssa yksin ja voi saada apua!

Jos haluat jutella anonyymisti jonkun luotettavan aikuisen kanssa, niin myös meidän ilmaiseen Lasten ja nuorten puhelimeen (p. 116 111) voi aina soittaa. Voit tulla juttelemaan myös chattiin tai kirjoittaa nettikirjeen. Palvelumme ovat ilmaisia, nimettömiä ja luottamuksellisia. https://www.nuortennetti.fi/apua-ja-tukea/lasten-ja-nuorten-puhelin/

Sinulla on oikeus ihan tavalliseen nuoruuteen. Ethän siis jää yksin asian kanssa!

Lämpimin terveisin,
Lasten ja nuorten puhelimen ja chatin päivystäjä

Vastaa aiheeseen: Mielenterveys heikkenemässä

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top