Siirry sisältöön
len

oon nyt miettiny pari päivää et miks vuoden alussa ja lopussa on tuntu niin p**kalta vaikka elämä menee ihan hyvin ja alan epäillä että oisko kaamosmasennus? en kyllä tiiä onko se oikea diagnoosi ja että miten hankkii siihen apuu mutta helpottaa vähän ku tiiän mitä se voi olla. tietääks kukaan et mistä kannattais hankkii apua? oon alottanu taas v11ltelyn ja tekee mieli yrittää 1tsaria ja en tiiä mitä tehä ku tuntuu vähän et hukkuisin ja kukaan ei välitä.

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Hei!

Kiitos viestistäsi. Osa pohjoisen pallonpuoliskon ihmisistä tosiaan kärsii kaamosmasennuksesta. Jos haluat lukea siitä lisää, niin terveyskirjaston sivuilla on siitä hyvää tietoa.

Johtuu huono olosi sitten siitä tai jostain muusta, niin se kuulostaa jo niin vakavalta, että olisi tärkeää hakea oloosi apua. Se, että satutat itseäsi ja olosi on jopa niin kurja, että et jaksaisi elää, kertoo siitä, että tarvitset apua mahdollisimman pian. Ammattilaisen kanssa voit yhdessä miettiä, mistä olosi johtuu ja mitä sille voisi tehdä.

Saat apua koulusi terveydenhoitajalta, kuraattorilta ja psykologilta. Voi olla, että koulussasi on muitakin ammattilaisia, joiden puoleen voit kääntyä. Mitä nopeammin haet apua, sitä nopeammin vointisi alkaa paranemaan. Toivoisin, että voisit taas hyvin ja voisit nauttia elämästäsi. Vaikka elämä tuntuu nyt vaikealta, niin aurinko alkaa kyllä taas paistaa, kun saat apua – lupaan sen! (Jos et ole missään oppilaitoksessa, saat apua kuntasi terveyskeskuksesta soittamalla ajanvaraukseen ja sanomalla, että voit huonosti, satutat itseäsi ja mietit kuolemaa.)

Sen lisäksi, että alat saamaan apua ammattilaisilta, voit myös jutella meille kuulumisiasi tai jutella mistä vain haluat – olemme täällä apunasi ja tukenasi joka päivä. Puhelimessa sinulle vastataan arkisin klo 14-20 ja viikonloppuisin klo 17-20. Lisäksi Nuortennetin chat on auki joka ilta klo 17-20. Jos olet alle 20-vuotias, voit myös soittaa Tukilinjaan, joka on auki arkisin klo 17-20. Silloin puhelimessa vastaa mielenterveyden ammattilaiset. Numeromme molempiin palveluihin on 116 111 eikä soittaminen maksa sinulle mitään.

Haethan itsellesi apua mahdollisimman pian, jotta olosi alkaa kohentua. Ansaitset voida hyvin ihan vuoden ympäri!

Sinua halaten,
Lasten ja nuorten puhelimen ja chatin päivystäjä

Vastaa aiheeseen: mielentila maassa, taas

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top