Siirry sisältöön
Tyttö 13v

Oon ollu lähiaikoina todella sulkeutunut (en oo kauheesti jutellut muille) ja pettynyt kaikkeen mitä oon tehnyt, mun ruokahalu on vähentynyt ja oon väsynyt kokoajan vaikka nukun öisin 8-10 tuntia. Mun ajatukset on mennyt tosi sekasin tai et oon tosi paljon miettinyt itseni satuttamista,[Osa tekstistä poistettu] Rakennan ympärilleni tämän suuren lujuuden muurin ja teeskentelen, että kaikki on hyvin. Kuten en tarvitse jonkun ”hellyyttä”, mutta todellisuudessa uskon että olen aivan liian peloissani. Pelkään etten ole tarpeeksi hyvä Tai pelkään loukkaantua. Peloissani päästän jonkun sydämeeni. Ehkä jopa pelkään. Pelkään mahdollisuutta olla jonkun rakastama ja pelkään, että he lopulta pettävät minut. Pelkään että sydämmeni murtuu miljoonaan kappaleeseen, minä annoin kaiken jokaiselle, joka lupasi, että ei satuta minua.

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Hei,

Kiitos viestistäsi!

Kuvailet viestissäsi, kuinka olet sulkeutunut ja pettynyt kaikkeen, mitä olet tehnyt. Olet miettinyt itsesi satuttamista ja sitä, kuinka olisi parempi, jos et olisi olemassa. Myös ruokahalun vähentyminen ja jatkuva väsymys ovat mahdollisia merkkejä, jotka kertovat sisäisestä olostasi. Haluan sanoa sinulle, että olet tärkeä ja arvokas sekä elämäsi on elämisen arvoista, vaikka tällä hetkellä ei siltä sinusta tuntuisikaan. Sinun ei tarvitse olla ajatustesi kanssa yksin ja ansaitset saada tukea itsellesi.

Tunnistat, että sinua pelottaa, ettet ole tarpeeksi hyvä tai joku pettää sinut. Se satuttaa, jos toinen ihminen pettää ja joskus elämässä saattaa tulla vastaan ihmisiä, ketkä eivät olekaan luottamuksen arvoisia. Sellaiset hetket voivat tuntua musertavilta, mutta niistä on mahdollista jatkaa eteenpäin ja ajan kuluessa olo helpottaa. On olemassa kuitenkin paljon hyviä ja luottamuksen arvoisia ihmisiä, joiden kohdalla on lopulta ihana asia, jos uskaltaa avata heille sydämensä.

Onko sinulla lähipiirissäsi sellaista luotettavaa ja turvallista aikuista, kenelle uskaltaisit kertoa voinnistasi? Olisi tärkeää, että sinun ei tarvitsisi olla yksin ajatustesi kanssa, vaan saisit tukea itsellesi. Jos ääneen puhuminen tuntuu vaikealta, voit myös kokeilla kirjoittaa kirjeen, jonka sitten näytät tälle aikuiselle. Hän voi sitten lukea kirjeen rauhassa, eikä sinun tarvitse heti sanoa mitään. Kirjoitat nimittäin todella taitavasti tunteistasi ja ajatuksistasi!

Jos haluat anonyymisti ja luottamuksellisesti jutella aikuisen kanssa, voit myös soittaa meidän ilmaiseen Lasten ja nuorten puhelimeen (p. 116 111) tai tulla chattiin juttelemaan. Meillä on myös nettikirjepalvelu, jonne voi kirjoittaa milloin tahansa. Palvelujemme lisätiedot ja aukioloajat löydät täältä: https://www.nuortennetti.fi/apua-ja-tukea/lasten-ja-nuorten-puhelin/

Ethän jää ajatustesi kanssa yksin!

Lämpimin terveisin,
Lasten ja nuorten puhelimen ja chatin päivystäjä

Vastaa aiheeseen: Mieliala

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top