Siirry sisältöön
pöö

eli siis mulla alkoi huono olo kaks päivää sitten, ja silloin tuntu ihan normaalilta okennus taudilta. nyt sitten on kaks päivää ollut mahatautimainen olo mutta en enää oksentele. mistä tää vois johtua ja moten helpotan nopeasti oloa??????

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Hei,

Kiitos viestistäsi! Onpa ikävä kuulla, että olet ollut huonovointinen. Valitettavasti tämä vastaus tulee hieman viiveellä, joten et ehtinyt saa vinkkejä siihen pahimpaan hetkeen.

Kaikenlaiset vatsataudit ovat kyllä inhottavia ja olo voi olla voimaton jonkin aikaa vielä senkin jälkeen. En ole terveydenhuollon ammattilainen ja valitettavasti en osaa sanoa, mitkä olisivat parhaimpia ja nopeimpia keinoja helpottaa oloa, tai mistä tauti voisi johtua. Välillä saattaa olla liikenteessä vatsatautia aiheuttavia pöpöjä, mutta joskus esimerkiksi jokin huonoksi mennyt ruokakin voi olla syynä. Hyvä on varmasti ainakin pyrkiä juomaan vettä ja syömään sen verran kuin pystyy. Joku saattaa esimerkiksi pystyä syömään hieman esimerkiksi sosekeittoja, mustikkakeittoa tai kaurapuuroa, mutta voi olla, että itselle sopii paremmin jokin muu ruoka.

Toivottavasti olosi on jo helpottanut! Jos huonovointisuutesi on jatkunut, niin kerrothan siitä jollekin läheiselle aikuiselle!

Ystävällisin terveisin,
Lasten ja nuorten puhelimen ja chatin päivystäjä

Vastaa aiheeseen: mikä auttaa todella huonoon oloon

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top