Siirry sisältöön
Mikä vialla??

HEi oon 13v tyttö täältä metsän keskeltä… Suoraan asiaan… eli oon kärsiny jo jonkin aikaa ongelmista nukkumisen kanssa… olen väsynyt mutta en saa heti sänkyyn mennessäni unta voin pyöriä sägyssä esim tunnin tai jopa 2. koska mietin asioita (joskus en mieti)joskus jopa itken (välillä syyttä) Lisäksi olen ollut jollain tasolla ahdistunut ja peloissani. pelkään menettäväni kaverini ja jonkun läheisen ihmisen. (pelkään myös että ukkini kuolee koska hän on huonossa jamassa.) Koulussa muo ei varsinaisesti kiusata mutta välillä nauretaan ja pelkään koulussa että mulle nauretaan. useastin koulussa kaveriporukassa tunnen itteni ulkopuoliseksi ja hylätyksi sekä aivan turhaksi ja hirveäksi ihmiseksi. olen ollut lähiaikoina laiska tekemään mitään… Mikä muo vaivaa??

Peura

Hei (:

Ahdistus ja pelkotilat voi saada aikaan unettomuutta. Vaikeiden ja ahdistavien asioiden miettiminen valvottaa helposti, varsinkin jos on tapana ajatella niitä ennen nukkumaanmenoa. Monesti väsyneenä ongelmat tuntuu paljon suuremmilta kuin ne oikeasti onkaan, ja silloin itkettääkin helpommin. Pystyisitkö rentoutumaan ennen nukkumaanmenoa, rauhoittumaan tai tekemään jotain sellaista, mikä saa ajatukset pois ahdistuksesta? Jos et meinaa saada unta, ei kannata ajatella että ”nyt meni taas yöunet pilalle” koska usein seuraavana yönä nukuttaa jo paremmin, kun väsyttääkin enemmän.

Toisten pilkallinen nauru on kiusaamista jo itsessään. Et varmasti ole turha etkä hirveä, vaan täysin yhtä arvokas, kaunis ja mukava kuin muutkin! :) Pystyisitkö parantamaan itsetuntoasi ja ajattelemaan itseäsi yhtä arvokkaana? Itsearvostus vaikuttaa suoraan siihen, miten toiset näkee meidät. Itseään terveellä tapaa arvostava ihminen saa yleensä arvostusta myös muiltakin. Jos sinulla on jo kaveriporukka, niin ole samalla viivalla toisten kanssa. Ajoittain voi olla niin, ettei jaksa tehdä asioita, mutta sekin yleensä helpottaa, kun saa käsiteltyä mieltä painavia asioita. Ahdistuksen ja pelon selättäminen ei tapahdu yhdessä yössä, mutta sulta se onnistuu kyllä. Tsemppiä! =)

tyttö

Kuulostaa ihan minulta…

Vastaa aiheeseen: Mikä muo vaivaa???

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top