Siirry sisältöön
yefyef

Terve! Mulla on ollu lähiaikoina jotain ihme ongelmia, ja ite en tiiä et mitä tää ny on. Eli tää alko joskus 5luokalla, (oon nyt seiskalla) et mä olin yleensä yksin, tai sit sen tyypin kanssa joka oli kaikkien mielestä vähän ongelmallinen. Mä aloin luulemaan, että kaikki meidän luokalta ajatteli, et mä oisin ollu sen ongelmallisen kaveri. Mä aloin pistämään välit poikki, mut se kerto joka ikinen kerta opettajalle et mä muka kiusaan. Ja siitä tuli aikamoisia ongelmia yms. MUT SE EI OLLU TÄN POINTTI, toi oli vaan vähän avaamista siitä et millasta mun elämä oli sillon ku tää alko. Mut kuiteski, tässä on näit mun ongelmia. En uskalla tehdä YHTÄÄN MITÄÄN kenenkään edessä. Musta tuntuu jatkuvasti et ne kaikki ”coolit” tuijottaa mua ja arvostelee et mä oisin läski. Mulla on muutenki hirveet ulkonäköpaineet. Ja jos mun pitäis mennä vaikka ruokalaan, meen ihan kauheeseen paniikkiin ja syön mun eväät vessassa. Onks mulla mitään keinoo päästä tästä pois?

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Heti alkuun haluan pahoitella, kun olet joutunut odottamaan vastausta näin kauan!

Hienoa, että et ole jäänyt näiden ajatusten kanssa yksin vaan olet kirjoittanut niistä tänne. Se vaatii jo rohkeutta ja sitä sinulta löytyy.
Kuulostipas harmilliselta tuo, miten tämä kaverisi on alkanut aina syyttämään sinua kiusaamisesta, kun olet yrittänyt laittaa välejänne poikki. Toivottavasti opettajallenne selvisi, että miten asiat oikeasti ovat olleet.

Kerroit, ettet uskalla tehdä mitään muiden edessä sekä koet, että kaikki ”coolit” arvostelevat sinua. Kerroit myös kärsiväsi ulkonäköpaineista ja silloin juuri saattaakin kokea, että kaikki arvostelevat omaa ulkonäköä vaikka asia ei olisi näin. Jos joku katsoo sinua, niin onhan mahdollista, että hän ajatteleekin esim. että onpa kiva paita tai hyvän värinen tukka. Joskus joku saattaa katsoa ilman, että edes ajattelee mitään sen ihmeempää.

Meillä kaikilla tuntuu olevan paha taipumus löytää itsestämme helpommin niitä huonoja kuin hyviä asioita vaikka meissä ihan jokaisessa on myös niitä hyviä asioita. Voisit aloittaa näiden hyvin asioiden etsimisen itsestäsi sillä, että menet peilin eteen kolmena päivänä viikossa ja sanot joka kerta peilin edessä itsestäsi yhden hyvän asian, jonka peilistä näet. Ja kyllä, olen varma, että löydät niitä hyviä asioita niitä voi olla esim. silmien väri, ripset, pituus, jalkojen pituus… Mitä vain!

Muista, että sinä olet just hyvä sellaisena kuin olet!

Vastaa aiheeseen: Mikä ongelma mulla on?

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top