Siirry sisältöön
Tyär

[osa tekstistä poistettu] uskoisi, että sais apua, joltain.

Jopa polikliniikalla sanottiin ”oot vaan teini, se menee ohi” muutama vuosi taaksepäin.

Miksi, minusta tuntuu, että pitää oikeasti yrittää jotain ennen, kuin sais apua. Eikö valtiolla vaan ole rahaa ja toivoo, [osa tekstistä poistettu] Vai mikä vikä tässä maassa on??

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Hei.
Kiitos tärkeästä viestistäsi. Ymmärrän turhautumisesi ja mietteesi asiaan liittyen ja olen pahoillani, että sinun kokemuksesi avun saamisesta on ollut noinkin huono. Sinä et ole saanut sitä apua ja kohtelua, jota sinä ansaitsisit ja se on väärin. Niin kuin itsekin toteat, on se myös väärin, että yhteiskunta toimii joidenkin tilanteissa vasta kun tilanne on akuutti.

Ymmärrän myös sen, että jos ihminen voi huonosti, ei hänellä aina ole voimia hakea apua tai pitää puoliaan tilanteissa, jossa joku vähättelee ongelmia. Tämä on toki myös väärin, apua pitäisi saada aina kun sitä pyytää. Onkin tärkeä, että ympäriltä löytyisi ihmisiä, jotka pystyvät kannatella ja puolustaa oikeuksiaan kun itse ei sitä jaksaisi tehdä, oli ne ihmiset sitten omia perheenjäseniä, ystäviä tai ammattihenkilökuntaa.

Haluan kuitenkin uskoa, että yhteiskuntamme tekee parhaansa, jotta kaikilla olisi hyvä olla. Välillä valitettavasti kuulee tarinoita, jossa avun antaminen ei ole ollut riittävää, mutta niistä toivonkin, että yhteiskunta ottaisi opiksi. Onkin siis tärkeä, että jaksaisi kertoa palautetta myös itse taholle, josta on saanut riittämätöntä apua tai vähättelevää kohtelua. Olisiko sinun mahdollista näin tehdä?

Ikinä ei saa luovuttaa avun hakemisen suhteen, vaikka se välillä voi tuntua vaikealta ja epäreilulta, että huonosti voiva ihminen joutuu tekemään niin paljon avun saamisen eteen. Toivon, että sinulla on ihmisiä ympärilläsi, jotka pystyvät tukemaan ja auttamaan sinua vaikeissakin tilanteissa.

Jos haluat purkaa mietteitäsi asiaan liittyen voit aina soittaa myös Lasten ja nuorten puhelimeen (suomeksi 116 111, på svenska 0800 96 116)

Kaikkea hyvää sinulle toivottaa,
Lasten ja nuorten puhelimen päivystäjä

Vastaa aiheeseen: Mikä ongelma täl yhteiskunnal on?

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top