Siirry sisältöön
NeverFellInLove

Olen 12 enkä oo koskaan ihastunut aidosti. Joskus kakkosluokalla Kuvittelin/luulin olevani ihastunut yhteen meidän luokkalaiseen, oikeita tunteita ei juurikaan ollut ja kehitin enemmänkin pakkomielteen siitä pojasta. oon valittanut tästä monessakin eri keskustelussa mut tein erillisen palstan, koska en oo saanu aikasemmin vastauksia.
Välil must tuntuu et oon lesbo. Oon luultavasti vaan aivopessy itteni etsimällä tietoa lgbtq+:sta tai yksinkertasesti kyllästyny tähän Heteronormatiiviseen yhteiskuntaan, niin että kahden tytön rakkaustarinat kuulostaa houkuttelevammalta. Oon viime aikona lukenut jonkin verran sateenkaarikirjoja, joten ehkä oon alkanut uskottelemaan itselleni, etten oo hetero?
Oonko aromanttinen ja tai aseksuaali vai jotenkin jälkeenjäänyt? jotku kaverit on ihastuneet jo eskarissa, samoin mun sisko. Jokainen on yksilö eikä kannattais verrata itteensä muihin, mietin vaan.
OOn niin nuori, ettei tarvis tietää mikä oon ja voisin olla kokonaan määrittelemättä itteeni, mut joku lokero auttais. esim seurustelun ajatteleminen ei tunnu mahdottomalta minkään sukupuolisen kanssa, tyttö tuntuu ehkä? luontevimmalta

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Tervehdys!

Onpa hienoa ja tärkeää, että olet lähtenyt pohtimaan näitä asioita. On täysin ymmärrettävää ja normaalia, että ihastuminen ja oma seksuaalisuus mietityttää sinua. Kirjoitat lukeneesi kirjallisuutta aiheesta sekä osallistunut keskusteluihin täällä Nuortennetissä.

Kuten itsekin toteat, meistä jokainen on yksilö ja ainutlaatuinen ja asiat ja tunteet ilmestyvät elämäämme omassa tahdissa. On ymmärrettävää, että vertaat itseäsi muihin, jos lähipiirisi puhuu paljon ihastumisista ja seurustelusta. On kuitenkin hyvin mahdollista, ettet ole vielä kohdannut ketään ihanaa ja erityistä ihmistä, joka saisi sinut ihastumaan. Olemme siinäkin suhteessa niin erilaisia, joku ihastuu jatkuvasti ja toinen taas harvoin. Myös seksuaalisuus muuttuu läpi elämän ja asiat jotka meitä viehättävät myös muuttuvat samalla kun itse kasvamme. Tärkeintä on, että löydät ihmisen, joka arvostaa ja rakastaa sinua juuri sellaisena kuin olet. Voit siis rauhassa odotella ja katsoa minkälainen ihminen saa sinussa tunteet heräämään.

Jos asia sinua vielä pohdituttaa, voit aina soittaa meille Lasten ja nuorten puhelimeen (p. 116 111) tai kirjoittaa chattiin, olemme joka päivä auki ja meille voit jutella mistä tahansa asiasta nimettömästi ja luottamuksella!

Mukavaa syksyn alkua sinulle toivotellen,

Lasten ja nuorten puhelimen ja chatin päivystäjä

Moi

Ihastuin vasta 13v

Vastaa aiheeseen: Miks en koskaan ihastu?

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top