Siirry sisältöön
Vihaan [osa nimimerkistä poistettu]😁

Mistä johtuu, että mä oon niin epäkorrekti? Mä esim vihaan [osa tekstistä poistettu] ja muutenkin erilaisuutta yli kaiken. Mä myös ajattelen, että kiusaaminen on usein kiusatun syy, ja että kiusattuna oleminen on nykyajan muoti-ilmiö, jolla haetaam huomiota. Mulla on myös muita samankaltaisia mielipiteitä, ollu oikeestaan aina.
Mä muistan, että olin jo päiväkoti-ikäisenä kiusannu muita, ja alakoulun ensimmäisillä luokilla mä olin pahin kiusaaja!

Päivystäjät, voitteko auttaa? Mä en tajuu miks mä oon tällane! :(

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Hei!

Onpa mielenkiintoinen kysymys! Siihen ei taida olla yhtä oikeaa vastausta, mutta uskoakseni tapa suhtautua erilaisiin asioihin ja ihmisiin kehittyy pienenä ollessamme mallioppimisen kautta. Onko siis perheessäsi tai muutoin lähipiirissäsi ihmisiä, jotka arvostelevat toisia ihmisiä rumasti? Oletko tottunut ajattelemaan, että se on normaalia, hauskaa tai että sillä saa arvostusta tai ihailua?

En tietenkään tiedä sinusta mitään, mutta voisin kuvitella, että jos tuollaiseen käyttäytymiseen olisi puututtu johdonmukaisesti siitä lähtien kun olit pieni ja ympärilläsi puhuttaisin erilaisista ihmisistä kauniisti, ymmärtäisit ja kunnioittaisit itsekin paremmin erilaisuutta.

Toinen syy ajattelutapaasi voi olla se, että lähipiirissäsi ei ole erilaisuutta? Jos esimerkiksi sisaruksellasi olisi jokin diagnoosi, mutta hän olisi sinulle äärimmäisen rakas ja mielestäsi huippu hyvä tyyppi, ehkä se saisi sinut ajattelemaan toisin. Vai mitä luulet? On helppo katsoa alaspäin ja kummeksua asioita, jotka ovat itselle vieraita.

On tosi hienoa, että pohdit näitä asioita ja tiedostat tapasi suhtautua erilaisuuteen. Ajatteluasi voisi laajentaa esimerkiksi Nuortennetin keskustelupalstan lukeminen, sillä siellä on monia kiusatuksi tulleiden tarinoita. Myös esimerkiksi kirjojen lukemisen on todettu lisäävän empatiataitoja, sillä niiden kautta tulee koettua asioita erilaisten ihmisten ja heidän kokemustensa kautta ja pääsee tutustumaan omasta elämästä poikkeaviin tapoihin kokea ja nähdä tämä maailma.

Toivotan sinulle aurinkoisia päiviä ja kaikkea hyvää!

Lämpimin terveisin
Lasten ja nuorten puhelimen ja chatin päivystäjä

Vastaa aiheeseen: Miks mä oon nii hirvee paskiainen?

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top