Siirry sisältöön
Emt

Moi

Oon 15-vuotias nuori, joka tajusi tällä viikolla, että on oikeastaan koko elämänsä ajan ollut paha ja ilkeä. Tiiän, että tulette vihaamaan mua tän viestin takii, mut ajattelen että ois hyvä kertoo tää täällä nii saisin selvennystä asialle, että miks asia on näin. Ja mä yritän vaa saada apua tälle asialle, enkä mitenkään ylpeile tällä. Ja toivon, että julkaisette tän viestin, ku tää paikka on mun viimeinen toivo.

Mä oon jo lapsena ollut tosi väkivaltainen ja kiusannut muita. Mä muistan, että mä kiusasin aina päiväkodissa yhtä tyttöä. Ja sit mä myös monesti suutuin mun äidille nii, et mä hakkasin sen.
Ekaluokalla mä olin mun luokan pahin kiusaaja, ja varmaan kaikki mun luokalta tunsi mut. Mä aina tappelin mun luokkalaisten kaa, ja jouduin rehtorin puhutteluun aika monesti. Ja sit mä kiusasin paljo muita, ja nautin siitä. Enkä katunut yhtään. Mä olin koko alakoulun kiusaaja, joka myös nautti siitä. Oon koko elämäni ihaillut kiusaamista ja nauttinut siitä. Joskus on jopa jouduttu poliisikin soittamaan mulle.

Sitten nykyhetkeen. [Osa tekstistä poistettu]
Ja sit mä oon jo 9-vuotiaasta asti juonut alkoholia, ku mun isä anto. En kuitenkaan oo juonut kovin paljo, mut oon kuitenki juonu. Ja mä myös oon kiusaaja koulussa ja netissä, eikä mua kaduta se yhtään. Mä ihailen kaikkea pahuutta.

Auttakaa mua! Mistä tää johtuu? En yritä ylpeillä tällä, vaa haluisin saada selityksen tälle asialle. Mua ahdistaa tää.

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Hei!

Kiitos, kun rohkeasti ja rehellisesti kirjoitit ajatuksistasi!

Moderoin viestistäsi pois kohtia, jotka saattaisivat järkyttää muita lukijoita. Olen kuitenkin lukenut viestisi kokonaan.

On todella hienoa ja tärkeää, että tunnistat ajatuksesi ja toivot saavasi apua, sillä kiusaaminen ja väkivalta ovat aina väärin. Mainitsit myös, kuinka olet juonut alkoholia pienestä asti, koska isäsi on antanut sinun juoda. Hän ei ole toiminut oikein sinua kohtaan toimiessaan näin.

Jos kiusaa ja on väkivaltainen, niin se on merkki siitä, että tarvitsee itselleen apua ja tukea. Ymmärrän, että asia painaa mieltäsi ja kerroit, että asia on ahdistanut sinua. Olet tässä viestissäsi osannut kuvata ajatuksiasi kattavasti ja varmasti hyötyisit siitä, että pääsisit purkamaan ajatuksiasi lisää ammattilaisen kanssa. Ammattilaisen avulla asiat saattavat alkaa hiljalleen selkeytymään sekä sinulla on mahdollisuus voida itse paremmin.

Apua voi hakea esimerkiksi koulun oppilashuollon kautta. Koulun ammattilaiset, kuten terveydenhoitaja, kuraattori ja psykologi, ovat tottuneet olemaan nuorten tukena tosi monenlaisissa asioissa ja tilanteissa. Nyt kesäaikana tukea voi hakea myös oman paikkakunnan terveysasemalta, lastensuojelusta tai nuorisotyöntekijältä. Lisää ammattilaisten avusta voit lukea täältä: https://www.nuortennetti.fi/apua-ja-tukea/tukea-ammattilaiselta/

Entä millainen sinun lähipiirisi on? Kuka voisi olla sinulle sellainen läheinen, turvallinen ja luotettava aikuinen, kenelle voisit uskoutua vaikeistakin ajatuksista? Jos kokee vaikeita tunteita, niin olisi tärkeää, ettei niiden kanssa jäisi yksin.

Jos haluat nimettömästi ja luottamuksellisesti keskustella tästä tai jostakin muusta aiheesta, voit soittaa myös meidän ilmaiseen Lasten ja nuorten puhelimeen (p. 116 111), tulla chattin juttelemaan tai kirjoittaa nettikirjeen. https://www.nuortennetti.fi/apua-ja-tukea/lasten-ja-nuorten-puhelin/

Nuorten tukilinja päivystää samassa numerossa (116 111) joka arki-ilta klo 20-24. Voit myös varata soittoajan MLL:n työntekijälle soittamalla Tukilinjalle tai voit kysyä soittoaikoja nettikirjepalvelumme kautta. Lisätietoa löydät täältä: https://www.nuortennetti.fi/apua-ja-tukea/lasten-ja-nuorten-puhelin/nuorten-tukilinja/

Muista, että ansaitset saada tukea ja apua itsellesi! Se, että olet osannut sanoittaa ajatuksiasi näin rehellisesti tähän kirjoitukseen, on jo askel kohti parempaa. Toivon, ettet jää jatkossakaan yksin näiden ajatusten kanssa!

Lämpimin terveisin,
Lasten ja nuorten puhelimen ja chatin päivystäjä

Vastaa aiheeseen: Miks oon aina ollu näin paha ja ilkee?

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top