Siirry sisältöön
011 tyttö💅

Mä oon siis 12v (täytän tänä vuonna 13) ja koulussa oon ainut tyttö jota kaikki vihaa, siis ainut. Mä en ees tiiä onko mulla oikeita ystävii. No tiiän ainaki et mul on yks real friend mut se asuu ihan eri kaupungissa. Musta tehdään mun kaveriporukassa joskus aina pilkkaa niin sanotusti ”leikillä” mut se oikeesti sattuu. Mun vanhemmat on ruvennut ihmettelee Miks oon aina kotona, mut se johtui siitä ku aina ku kysyn jotain kaverini nii ne sanoo et niil on muuta. Olin siis vh yli puol vuotta ulkomailla ja ku tulin takas mua ruvettiin vihaan. Kaikki meijän luokan pojat haukkuu mua läskiksi rotaksi ja rumaksi😭 en tiiä mitä mun pitäs tehä

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Hei!

Olen tosi pahoillani, että sinua kohdellaan noin huonosti. He eivät selvästikään ymmärrä, kuinka he satuttavat sinua. Hyvä, että sinulla on kuitenkin ainakin tuo yksi hyvä ystävä, vaikka hän kaukana asuukin. Toivottavasti pystyt näkemään häntä myös livenä ja on toki varmasti kiva myös viestitellä hänen kanssaan.

Ymmärsin, että olet ennen ulkomailla asumista ollut osa tuota kaveriporukkaa, joka Suomeen paluun jälkeen alkoi sitten kohtelemaan sinua rumasti. Usein porukassa uskalletaan käyttäytyä rumemmin kuin mitä sitten kahden kesken. Mietinkin, että voisitko jutella jonkun kanssa kahden kesken? Kysyä, että mitä poissaolosi aikana on oikein tapahtunut, kun sinun kohtelusi on muuttunut sen aikana niin totaalisesti? Olisi hyvä myös kertoa, että tuo pilkkaaminen satuttaa sinua ja haluaisit olla heidän kaverinsa samalla tavalla kuin ennenkin. Olen ihan varma, että kukaan ei kahden kesken kehtaa olla sinulle ilkeä.

Jos tuollainen käyttäytyminen jatkuu, niin siitä olisi tosi tärkeää kertoa jollekin aikuiselle – joko opettajalle (tai muulle koulun henkilökuntaan kuuluvalle aikuiselle) tai sitten omille vanhemmille. Jonkun aikuisen on kerrottava kiusaajillesi, ettei niin saa toimia ja sen täytyy loppua heti. Olisi tärkeää, että pääsisit taas osaksi jotain porukkaa tai että luokallasi olisi edes yksi, jonka kanssa voisit viettää aikaa ja joka pitäisi puoliasi. Ehkä vanhempasi voisivat ottaa näiden kavereiden vanhempiin yhteyttä? He eivät välttämättä tiedä, kuinka heidän lapsensa käyttäytyvät.

Opettajan täytyisi työnsä puolesta puuttua kaikkeen huonoon käytökseen. Jos hän ei huomaa tuota poikien haukkumista, niin kerro siitä hänelle tai jollekin muulle koulun aikuiselle. Heidän tehtävänsä on pitää huolta siitä, että kaikki oppilaat käyttäytyvät koulussa kauniisti toisia oppilaita kohtaan. Jokaisen lapsen pitäisi saada olla koulussa turvassa ilman pelkoa, että joutuu kiusatuksi.

Juttelemme asiasta mielellämme myös täällä Lasten ja nuorten puhelimessa ja chatissä. Puhelimme (joka päivystää numerossa 116 111) on auki joka arkipäivä klo 14-20 ja viikonloppuisin klo 17-20. Chat on auki joka päivä klo 17-20. Lisäksi meillä on täällä Nuortennetissä nettikirjepalvelu, johon voit kirjoittaa mihin vuorokauden aikaan tahansa. Olet tärkeä ja toivoisin kovasti, että aikuiset saisivat tuon huonon käytöksen loppumaan niin, että sinun olisi taas kiva käydä koulua ja sinulla olisi siellä hyviä ystäviä.

Kaikkea hyvää sinulle!
Lämmöllä,
Lasten ja nuorten puhelimen ja chatin päivystäjä

Vastaa aiheeseen: Miks oon niin vihattu

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top