Siirry sisältöön
Olematon

moi. olen 14v tyttö. minua on kiusattu ykkös-luokalta asti. olen usein hyvin surullinen ja masentunut. olen alkanut ajatella että olen arvoton ihminen että miksi olen edes olemassa. tykkäisin tutustua uusiin ihmisiin ja olemaan kaikkien kaveri mutta muitten mielipiteet musta ajaa minut hulluksi. en voi luottaa ihmisiin kunnolla kun ei tiedä puukottaako ne minua selkään. minua pelottaa että jään yksin tulevaisuudessa. ;(

Salla

Moikka!

Älä ajattelekkaann että olisit arvoton, kukaan ei oo. Kiusaajat ei vaan aina ajattele oman kuplansa ulkopuolelle. Ja muista et ei kannata antaa muitten mielipiteiden vaikuttaa (totta kai ne vaikuttaa) mut eihän ne ees tunne sua kunnolla jos kiusaa sua?

Sun silti kannattais puhuu tosta jollekkin, koska se vois helpottaa,mä oon nimittäin joskus uskaltanu avata mun suuni ja olla olematta se henkilö jota kiusataan. Mieti että kuka sun lähipiiristä olis sellanen henkilö kehen luotat, toisaalta esim. koulun kuraattorikaan ei oo huono vaihtoehto jos se vaikuttais kivalta tyypiltä.

Kaikkea ei todellakaan tarvii kestää en mäkään olis kestäny, ja onneks uskalsin avata suuni.

Uskon ja toivon et kaikki kääntyy paremmaksi :) oot varmasti tosi hyvä tyyppi!

Hauskaa uutta vuotta!

Olematon

Kiitos vastauksestasi. yritän ajatella positiivisemmin ja yritän myös puhua. olen tosi kiitollinen että vastasit :D onnellista uutta vuotta! :)

Kia – Verkk@ri

Moikka,

ikävää kuulla, että sua on kiusattu. On todella ikävää, että nuoria kiusataan nykyisin niin paljon. Tulee kuitenkin aina muistaa, ettei kiusaaminen ole koskaan oikein ja, ettei kiusatussa itsessään ole vikaa, vaan kiusaajissa. Kiusaajilla on erinäisiä syitä kiusaamiseen, he voivat olla kateellisia sinulle tai esimerkiksi epävarmoja itsestään.
Suosittelisin, että menisit puhumaan ajatuksistasi jollekkulle luotettavalle aikuisille, esimerkiksi vanhemmillesi. Mikäli tämä tuntuu huonolta idealta, voi hyviä vaihtoehtoja olla myös koulun kuraattori, koulupsykologi tai terveydenhoitaja. He ovat vaitiolovelvollisia, ja heidät on koulutettu auttamaan jokaista nuorta.
Ja viimeiseksi, muista! Et ole yhtään sen huonompi ihminen kuin kukaan muukaan. Et varmasti jää yksin, kunhan jätät kiusaajat omaan varjoonsa. He eivät ansaitse kyyneleitäsi tai aikaasi! Olet täydellinen juuri tuollaisena, muista se!

Voimia ja hyvää uutta vuotta! :)

T: Kia

Vastaa aiheeseen: Miksi?

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top