Siirry sisältöön
En tiedä enää

En tiedä enää kuka olen. Esitän ihmistä joka en ole. Masentaa. [Osa tekstistä poistettu] Mutta en pysty kertomaan tästä kellekään. Olen alkanut ajatella että ehkä minun ei tarvi kertoa kellekään. Mitä jos vain elän tämän kanssa? Kai minä totun tähän? Minulla on ruma pömppömaha mutta sisarillani on normaalit litteät mahat. Olen ruma. Vaikka [Osa tekstistä poistettu] haluan silti elää. Haluan kokea asioita ja saavuttaa unelmani. Vanhempani ovat eronneet ja isäni on uudessa suhteessa toisen naisen kanssa ja heillä on yhdessä vauva. Mutta he riitelevät lähes joka päivä. Pelkään että he eroavat koska en kestäisi sitä tässä mielentilassa. Kun vanhempani erosivat olin 6-vuotias. En silloin vielä tajunnut asiaa. Nyt tajuan. Tänäänkin heräsin aamulla heidän riitelyyn. Kuulin heidän sanat. Miksi minä? Miksei minulla voi olla tervettä mieltä ja iloista perhettä kuten muilla?

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Hei En tiedä enää,

Kiitos kun kirjoitit ajatuksistasi ja huolistasi tänne Nuortennetin keskustelupalstalle. Olen pahoillani siitä, että sinulla on paha olla ja toivon, ettet jäisi yksin ajatustesi ja olosi kanssa. Kirjoitat, ettet pysty kertomaan näistä asioista kellekään ja pohdit, tarvitseeko sinun. Voit olla kuitenkin ylpeä itsestäsi, että rohkaistuit kirjoittamaan tänne ja kertomaan pahasta olostasi.

Pohdit sitä, kuinka et tiedä kuka olet ja miten esität toista. Joskus voi tuntua siltä, että ajelehtii ja ikään kuin elää toisen elämää eikä kukaan tiedä tai ole kiinnostunut siitä mitä todella ajattelee ja tuntee. Vaikka ihmiset ympärillä ovat kiireisiä eivätkä ymmärrä pysähtyä kohdallasi kysymään miten voit, olet silti monelle tärkeä ja rakas. Kirjoitat lisäksi siitä, että sinulla on unelmia ja haaveita tulevaisuuden suhteen. Pidä niistä kiinni ja muista, että ansaitset tavoitella unelmiasi ja kunhan saat itsellesi apua ja olosi paremmaksi, olet jälleen askeleen lähempänä unelmiasi.

Kerrot epävarmuudestasi kehoosi liittyen sekä perhetilanteestasi ja pelostasi uuteen eroon perheessänne. Vanhempiesi ero on varmasti vaikuttanut sinuun ja sisariisi ja ymmärrettävästi kotona tapahtuva riitely herättää huolta tulevaisuudesta. Oletko pystynyt puhumaan asiasta esimerkiksi isäsi kanssa? Vaikka voi tuntua, että oma perhe on erilainen kuin muiden, niin jokaisessa perheessä on omat haasteensa, välillä kinastellaan ja riidellään, johtuu se sitten vauvan hoidosta, väsymyksestä tai huonosta päivästä. Se on kuitenkin normaalia eikä sinun syytäsi mitenkään. Tärkeää kuitenkin olisi, että saisit kerrottua huolestasi perheessänne ja voisitte yrittää yhdessä miettiä, miten saisitte perheen arjen rauhoittumaan. Tämä voi myös vaikuttaa siihen, että alat suhtautua taas lempeämmin itseesi ja omaan kehoosi, sillä olet hyvä ja ihana juuri tuollaisena kuin olet <3

Muistathan että ei ole mitenkään syytäsi, että sinulla on paha olla. Ansaitset saada tukea ja apua, jotta olosi helpottuisi ja toivon että rohkaistut myös kertomaan olostasi lähipiirissäsi ja koulussasi jollekin aikuiselle. Näin sinun ei tarvitse kantaa huoliasi ja pahaa oloasi yksin vaan saat apua jonka ehdottomasti ansaitset.

Jos kaipaat juttuseuraa, olemme joka päivä tukenasi Lasten ja nuorten puhelimessa (p. 116 111) sekä Lasten ja nuorten chatissa (auki joka päivä 17-20). Siellä voit jutella nimettömästi ja luottamuksellisesti mistä tahansa asiasta.

Muista että olet tärkeä ja hyvä juuri omana itsenäsi!

Lämpimin halauksin,
Lasten ja nuorten puhelimen ja chatin päivystäjä

Vastaa aiheeseen: Miksi juuri minä?

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top