Siirry sisältöön
sadgirlever

Oon 13v tyttö, jota kiusataan jatkuvasti koulussa, netissä sekä fyysisesti että henkisesti. Kiusaaminen on ollut haukkumista syrjimistä lyömistä ja kivien päin heittelyä. Tuntuy etten jaksa:( [osa tekstistä poistettu] Teen kaikkeni et mua ei kiusattais mut en kestä sitä yksin:( Haluisin vaan vajota maan alle tai nukkua pois, ni mua ei enää oo. Yleisimmin sanon kiusaajille, ’Anteeks et oon olemas’ Pahimmista kokemuksista pahin on se ku istuin koulussa välkällä yksin ikkunalaudalla kunnes yks mun kiusaaja tuli ja sano näin: ”Hyppää siit alas ni kaikil olis paljon helpompaa” tollanen satuttaa:( Oon ahminu et paino on noussu 17kg 1,5 vuodessa. En jaksa välittää… Haluan pois

MLL Ylläpito

Hei,

kiusaaminen, jota koet, on todella törkeää ja olen niin pahoillani, että olet joutunut kestämään sitä. Kiusaaminen tuossa mittakaavassa alkaa kuulostaa jo poliisiasialta! Ovatko koulun aikuiset tietoisia kiusaamisesta? Kuka olisi koulussa sellainen aikuinen, kenelle sinun olisi helpoin jo heti ensi viikolla mennä juttelemaan? Voit vaikka kopioida ja tulostaa tänne kirjoittamasi tekstin ja ojentaa sen aikuiselle!

Aikuisen on otettava asia vakavasti ja uskoisin, että jos kerrot yhtä avoimesti kiusaamisesta ja tunteistasi, epätoivostasi ja pahasta olostasi, sitä ei voi ohittaa. Jos näin tapahtuu, lähesty toista aikuista ja kerro uudestaan ja uudestaan.. niin monta kertaa, kunnes joku ottaa asiakseen saada sinun henkisen ja fyysisen pahoinpitelyn loppumaan. Tiedän, että se vaatii voimia ja on väärin, että joudut taistelemaan perusoikeuksistasi, mutta kaikki täällä tsemppaavat sinua kympillä ja lähettävät paljon lämpöä ja voimia!! Sinun EI tarvitsekaan kestää yksin ja olet hyvä sellaisena, kuin olet!

Onko sinulla millaiset välit vanhempiisi? Pystytkö tukeutumaan heihin? Olisi niin tärkeää, että saisit purkaa pahaa mieltäsi jollekin aikuiselle tai kaverille. Voit aina soittaa Lasten ja nuorten puhelimeen ja puhua luottamuksella ja nimettömänä. Voit soittaa ja olla vaan hiljaakin, jos haluat. Kerätä rohkeutta puhumiseen.

Ansaitset tulla kuulluksi ja olet tärkeä! Usko minua, paha olosi ei kestä ikuisesti. Kiusaamisen arvet kestävät parantua ja niitä saattaa kantaa aina mukanaan, mutta niiden kanssa oppii elämään, vahvistuu ja ne eivät ajan kuluessa enää estä elämästä täyttä ja onnellista elämää. Älä siis missään nimessä luovuta siksi, että jotkut muut purkavat omaa epävarmuuttaan tai pahaa oloaan sinuun tai pönkittävät itsetuntoaan käyttäytymällä täysin urposti, julmasti ja itsekkäästi! Kiusaaminen ei ole sinun syytäsi eikä tarkoita, että sinussa olisi mitään vikaa! Pyydän ja toivon, ettet siksi enää myöskään satuttaisi itseäsi.

Haleja, voimia, rohkeutta ja tsemppiä!!!!

tytsy ;)

En tienny et kiusaaminen voi olla noin ilkeetä mut mä ainakin puolustaisin sua jos olisin siel : )

Kiusattu

Olen hyvin pahoillani puolestasi :'( ise sain kokea kiusaamista 3lk -6 lk. Olen nyt 15 tyttö vuotias eikä enää kukaan kiusaa. Minua kiusannut poika keksi kiusaamisen yrittäessään päästä luokkamme poikain poppooseen. Pahin mitä itse muistan on kivittäminen ( leikkimielinen mutta ei ne kivet mitään pehmoisia oo ). Kiitokset näille kyseisille henkilöille on suhteeni ruokaan suistunut raiteilta ja vähän aikaa kärsinkin anoreksiasta.
No takaisin sinuun!! Kiusaamisen aikana minulla kumminkin oli pari tukevaa ystävää ( omistatko ketään jolle voisit asiasta avautua? ) avautuminen ja musiikki auttoi minua jatkamaan, mutta tärkeintä on kuitenkin yrittää pitää pintansa. Hyvänä esimerkkinä tästä avoin kertoa kun viidennellä luokalla tuli tavanomainen posse haukkumaan minua siitä että en viettänyt aikaa oman ikäisten seurassa. Tajusin silloin epäkohdan joka oli alemmalta luokalta mukaan poimittu poika kiusaajapossessa, ja sanoin nokkavasti että eipä kiusaajalla ole minulle siitä valittaminen ku itse ovat ottaneet porukkaansa nuoremman jäsenen.
Niin pientä kuin se olikin sain siitä eteen katsoessa olla kokonaiset kaksi viikkoa rauhassa kiusaajani miettiessä mistä kaivaa uutta syytä syrjintään.

Neuvon siis sinua kaivamaan kauan unohduksissa olleen sisusi ja kansainvälisen käsimerkein, tunnettu myös nimellä keskisormi, ja panemaan vastaa. En kumminkaa ole kuin omista kokemuksista tutiseva teini joten tee oman harkintasi mukaan.

Onnea, sisua ja rohkaisevia haleja sinulle siellä :)))

Vastaa aiheeseen: Miksi minä? Mikä minua vaivaa?

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top