Siirry sisältöön
En ymmärrä

Oon hakenu kesätöihin yhteen paikkaan, ja mulla on ollut sinne jo yksi haastattelu mikä meni hyvin. Mulla on sinne vielä toinen erilainen haastattelu, jonka jälkeen ne kertoo, saanko sitä työtä.
Heti kun mun äiti sai kuulla, että olen hakenut sieltä töitä, se sanoi että voisin muuttaa koko kesäksi mun mummolle asumaan. (Mun mummo asuu kävelymatkan päässä siitä paikasta, meidän kotoota taas sinne pääsee noin tunnissa julkisilla tai autolla)
Jälkeenpäin se on alkanut puhua siitä vielä lisää, mutta nykyään muodossa ”Sitten kun muutat mummolle kesällä”
Se myös ehdotti, että muuttaisin faijalle. (Joka olisi vielä paskempi vaihtoehto)
En halua muuttaa minnekkään, saako se edes heivata mut muualle jos en itse niin tahdo?
Jos se on oikeasti tosissaan ja tahtoo pakottaa mut muualle asumaan, mä voin yhtä hyvin kieltäytyä siitä vitun työstä.
Mitä mä voisin tehdä?

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Hei!

Kiitos viestistäsi. Toivottavasti saat tuon kesätyön! Jos äitisi on huoltajasi, niin hänen vastuullasi on sinusta huolehtiminen ja toisaalta, kun olet yli 12-vuotias, niin vanhempien eron jälkeisessä tilanteessa sinua pitää asumisjärjestelyistä päätettäessä kuulla eli päätöksiä asumisesi suhteen ei voida tehdä, jos sinä niitä vastustat. Sanoisin siis, että äitisi ei voi pakottaa sinua muuttamaan muualle kesätyön ajaksi.

Tietääkö hän varmasti sinun kantasi asiasta? Voisin kuvitella, että hän ajattelee sinun säästävän tosi monta tuntia päivässä, jos asuisit lähellä työpaikkaa, mutta jos asut silloin mieluiten kotonasi, niin hänen tulisi kunnioittaa sinun mielipidettäsi asiasta.

Olisi siis tosi tärkeää, että hän tietää, mitä asiasta ajattelet. Ja jos se rauhoittaa hänen mieltään, niin voithan sanoa että toki voit välillä jäädä mummolle yöksi, mikäli sitten töiden alettua huomaat, että se olisi helpompaa. Mutta että lähtökohtaisesti haluat asua kotona myös kesällä.

Toivottavasti saat kerrottua asiasta hänelle uudestaan ja sen verran painokkaasti (toki rauhallisesti ilman syyttelyä tai riitaa), että hän jättää nuo muuttovalmistelut.

Tsemppiä tulevaan haastatteluun!
Toivottaa Lasten ja nuorten puhelimen ja chatin päivystäjä

Vastaa aiheeseen: Miksi mun äiti tekee näin

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top