Siirry sisältöön
Kalkalkalkalkal

Terve olen siis teini-ikäinen. Älä välitä nimimerkistä, en keksinyt parempaakaan. Mutta siis olen huomannut, että nauran asioille, joille ei kuuluisi nauraa. Nauran esim.
sovinistisille vitseille, raiskausvitseille ja muille tommosille. Ja olen nyt lähiaikoina huomannut, että oikeastaan halveksin tyttöjä (älkää loukkaantuko, tiedän itsekkin, että tää ei oo oikein.) Ja toiseksi [osa tekstistä poistettu]. Mä oon huomannut että ärsyynnyn feministeistä, ja jotenkin ajatus seksuaalisesta häirinnästä kiihottaa. Haluaisin myös elää aikana, jolloin naisen pääasiallinen tehtävä oli näyttää hyvältä ja laittaa ruokaa. Mä inhoan myös tyttöihin liittyviä asioita, kuten kuukautisia, ja ne pitäisi lopettaa lääkkeillä mielestäni. Mä muutenkin suosin poikia ja miehiä aina. Ehkä nämä ajatukset johtuu siitä, että mua on koko lapsuuden syrjitty sukupuolen takia, mutta sain lopulta päästyä poikien joukkoon olemalla poikamainen. Kun 4-luokalla sitten mua kiusattiin koko luokan ajan sukupuolestani, niin kesälomalla aloin tyttövihaaja poikatytöksi. Ja lisäksi mun hormonitasapaino ei taida olla ihan kunnossa, siitä on paljon merkkejä.

Muuten, oon itekki tyttö(ainaki puoliksi sellanen), ja meikkaankin.
Ehkä olisi parempi, että ette julkaisi tätä viestiä, vastaisitte vaan siihen, koska olen varma, että herättäisin vain suurta vihaa, jota en edes halua, halusin vain pyytää apua tähän.

Tää ei oo trolli, tää on asia joka oikeesti ahdistaa mua. En kestä itseäni, koska en voi näille ajatuksille mitään. Auttakaa!

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Hei!

Kiitos viestistäsi. Julkaisen sen melkein kokonaan, sillä minusta olet miettinyt asioita todella kypsästi ja pohdit upeasti myös sitä, mistä ajatuksesi saattavat johtua. Tällainen pohdinta on äärimmäisen tärkeää ja se mahdollistaa sen, että kykenemme kehittymään ja ajattelemaan kriittisesti sitä, millaisessa maailmassa elämme ja kuinka toisiamme kohtelemme. Hyvä sinä!

Olet aivan oikeassa siinä, että käyttäytymiseemme ja ajatusmaailmaamme vaikuttaa vahvasti ympäristö eli se, millaisten ihmisten ympäröimänä kasvamme, kuinka meitä itseämme kohdellaan, millaista puhetta kuulemme ja minkälaiseksi oma todellisuutemme rakentuu. Vasta, kun kuulemme toisenlaisia mielipiteitä ja tutustumme erilaisiin ihmisiin, huomaamme että on monia tapoja ajatella asioista ja aiemmat käsityksemme ovatkin ehkä virheellisiä tai vain osa totuutta.

Ei siis ole ihme, että huomaat halveksuvasi tyttöjä, jos olet kuullut sellaista puhetta vuosikausia. Ja jos sinua naurattaa joku asiaton vitsi, voit hyvin tehdä tästä maailmasta hiukkasen paremman tokaisemalla sen kertojalle, että kyllähän vitsi teitä naurattaa, joita se ei koske, mutta itse asiassa se on aika loukkaava. Mukana nauramalla annamme luvan loukkaavalle ja syrjivälle puheelle. Aina tällaiseen puuttumiseen ei ole voimia tai uskallusta, mutta rohkaisen kokeilemaan! Siitä voi tulla yllättävän hyvä olo, vaikkei se saisikaan osakseen välitöntä hurraamista. Ehkä joku jää kuitenkin pohtimaan sanojasi.

Toivon, että harrastat jatkossakin kriittistä ajattelemista. Miksi ajattelen näin? Mistä tämä ajatus kumpuaa? Haluanko ajatella näin vai tulisiko minun haastaa itseäni? Millaisen jäljen haluan jättää tähän maailmaan? Tai millaisena ihmisenä haluan muiden muistavan minut? Miten elän, jotta voin olla tyytyväinen itseeni?

Kuulemme jatkossakin mielellämme ajatuksiasi. Voit jatkaa kirjeenvaihtoa kirjoittamalla kirjepalveluumme tai voit milloin tahansa soittaa meille (numeromme on 116 111) tai tulle chattiin juttelemaan. Uskon, että sinulla on paljon mielenkiintoisia ajatuksia! Palvelumme ovat auki joka päivä ja ne ovat täysin maksuttomia, anonyymejä sekä luottamuksellisia.

Terveisin
Lasten- ja nuortenpuhelimen ja chatin päivystäjä

Vastaa aiheeseen: Miksi olen niin hirvee?

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top