Siirry sisältöön
14v tyttö

[osa viestistä poistettu] En edes haluaisi, mutta silti se vaan on niin😭😭. Olen ihan selvästi masentunut mutta en tiennyt että tää näin pahaksi mulla menis😭😭oon kokenu masennuksen jo ekaa kertaa 5. Luokalla eikä se ollut kivaa eikä se vielä ollut näin pahana kuin nyt😭🖤auttakaa ja kertokaa miksi teen näin!!??
T. 14v tyttö

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Hei!

Kiitos viestistäsi. Kuulostaa siltä, että sinulla on paljon mieltä painavia asioita, joita on hyvä purkaa oikealla tavalla niin kuin teit kirjoittaessasi meille.

Todella kurja kuulla, että sinulla on noin paha olla. Masennus ja itsetuhoinen käytös viestii aina pahasta olosta, johon olisi hyvä saada apua mahdollisimman nopeasti. Usein miten ahdistus ja tunteet, joita on vaikea käsitellä voi johtaa itsetuhoiseen käytökseen. Ovatko läheisesi tietoisia tilanteestasi? Keskustelun aiheesta voi aloittaa esimerkiksi kertomalla, että haluaa apua yhteen asiaan tai että olet tilanteessa, jossa et tiedä miten pitäisi toimia. Voit myös kirjoittaa kirjeen, jossa kerrot tilanteestasi ja antaa sen sitten aikuiselle, johon pystyt luottamaan.

Voit myös olla yhteydessä Lasten ja nuoren puhelimeen, kirjepalveluun tai chattiin nimettömästi ja luottamuksellisesti. Päivystäjät voivat auttaa sinua hahmottamaan omaa tilannettasi, sekä he voivat kuunnella ja pohtia sinun kanssasi keinoja selvitä eteenpäin.

On hyvä myös miettiä, mitä hyvää elämässä on tällä hetkellä. Vietä paljon aikaa sellaisten ihmisten ja toiminnan parissa, jotka saavat sinut voimaan hyvin.

Muista, että olet avun arvoinen ja että apua löytyy, kunhan sitä rohkeasti uskaltaa pyytää. Pidä huolta itsestäsi!

Terveisin,
Lasten ja nuorten puhelimen päivystäjä

Vastaa aiheeseen: Miksi[osa viestistä poistettu]?

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top