Siirry sisältöön
henu :))

moi oon ny lähi aikoin viillelly enkä vaa pääse irti siitä :( ajattelin vaan et onks jollaki vinkkei miten lopettaisin..

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Hei,

Ja kiitos viestistäsi! Oli ikävä kuulla, että olet satuttanut itseäsi, mutta hienoa, että toivot saavasi vinkkejä sen lopettamiselle.

Usein itsensä satuttaminen on keino, jolla pyritään helpottamaan omaa sisäistä pahaa oloa. Lopettaminen ei välttämättä ole aina helppoa, mutta se on ehdottomasti mahdollista. Viiltelyyn ja pahaan oloon tulee aina saada apua – yksin ei kannata jäädä asian kanssa. Muista, että olet kaiken avun ja tuen arvoinen!

Haluaisinkin kannustaa sinua kertomaan rehellisesti voinnistasi luotettavalle aikuiselle. Esimerkiksi koulukuraattori tai kouluterveydenhoitaja ovat ammattilaisia, jotka ovat työssään tottuneet kohtaamaan itsetuhoisia nuoria. Myös paikkakuntasi terveyskeskuksesta saa apua. Yhdessä ammattilaisen kanssa voitte miettiä keinoja, millä tavalla omaa oloa voisi helpottaa ilman, että tarvitsee satuttaa itseään.

Nuorten mielenterveystalolta löytyy myös Vapaaksi viiltelystä -omahoito-ohjelma, johon voit tutustua: https://www.mielenterveystalo.fi/nuoret/itsearviointi_omaapu/oma-apu/vapaaksi_viiltelysta/Pages/default.aspx

Meillä Nuortennetissä on myös ilmainen Lasten ja nuorten puhelin (p. 116 111) sekä chat ja nettikirjepalvelu: https://www.nuortennetti.fi/apua-ja-tukea/lasten-ja-nuorten-puhelin/ Palveluissamme pystyt anonyymisti juttelemaan ihan mistä aiheesta tahansa.

Halauksin,
Lasten ja nuorten puhelimen ja chatin päivystäjä

Maxi✌🏽

Kannattaa kokeilla sitä että levittää liimaa iholle ja antaa sen kuivua, sitten kun se on kuivunut niin irroittaa se. Itsellä toimi tämä tapa hyvin

Vastaa aiheeseen: millee lopetan pliis vinkkei

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top